Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bonucci szavaiból kiderül, Ronaldo jelenléte negatívan hatott a Juve-játékosokra

Bonucci szavaiból kiderül, Ronaldo jelenléte negatívan hatott a Juve-játékosokra

m4sport.hu | Szerencsés Szilveszter
A Juventus vezéregyénisége nem tagadta, az ötszörös aranylabdás óriási hatással volt a csapattársakra, ám valahol le is eresztettek miatta.

Cristiano Ronaldo nyáron csatlakozott régi-új klubjához, a Manchester Unitedhez. A Juventusban 134 mérkőzésen 101 gólt szerzett, csapatszinten pedig egyaránt kétszer nyerte meg a Serie A-t, az Olasz Kupát és az Olasz Szuperkupát, ám az igazi áttörést, a Bajnokok Ligája-győzelmet mégsem sikerült elérni vele, Leonardo Bonucci pedig elárulta, szerinte mi volt ennek a gátja.

A előzetesen kitűzött célokat csupán részben sikerült teljesíteni az ötszörös aranylabdás segítségével, Ronaldónak és a Juventusnak is voltak már szebb pillanatai. Leonardo Bonucci, a torinóiak védője a The Athleticnek adott interjújában világított rá a történetre.

“Az volt az alapvető elképzelés, hogy egyetlen játékos, aki a világ legjobbja, garantálni tudja a Juventus sikerességét. Ronaldo jelenléte hatalmas hatással volt a csapatra, már az edzéseken is érezhető volt. Valami pluszt adott nekünk” – fogalmazott az Európa-bajnok védő.

Bonucci kitért arra is, hogy nem voltak elég alázatosak.

“A játékosok azonban tudat alatt már úgy gondolták, hogy a jelenléte önmagában elég lesz a meccsek megnyeréséhez. Nem dolgoztunk elég keményen, nem voltunk alázatosak és nem támogattuk egymást úgy, mint egy igazi csapat. A mögöttünk álló években alighanem ez lehetett a fő probléma. Talán kézenfekvő volt azt gondolni, ha odaadjuk Ronaldónak a labdát, akkor ő megnyeri majd nekünk a mérkőzéseket.”

EPA/ALESSANDRO DI MARCO

“Az előző szezonban a negyedik helyen végeztünk a bajnokságban, viszont elhódítottuk a kupát, mert újra összeállt a csapat és égett bennünk a tűz. Állítom, ha egy fadarabot dobtak volna az öltözőbe ezen mérkőzések előtt, az meggyulladt volna, ilyen volt az öltöző atmoszférája” – mondta Bonucci, majd újra kitért Ronaldóra.

“Cristianónak ugyanakkora szüksége volt a csapatra, mint nekünk rá. Kompromisszumra volt szükség, mert a csapat emeli fel a játékost, még akkor is, ha ő a legjobb futballista a bolygón.”

Néhány évvel ezelőtt Bonuccit tartották Európa legjobb védőjének. Akkoriban közel állt a Menchester Cityhez, de végül rosszul döntött és az AC Milanhoz szerződött, ám nem csak ekkor volt lehetősége csatlakozni Pep Guardiola csapatához.

“Azt álmodtam, hogy Pep az edzőm” – emlékezett vissza Bonucci. “2016-ban álltunk a legközelebb ahhoz, hogy együtt folytassunk, nagyon közel volt a megállapodás a Cityvel. Az utolsó részleteken dolgoztunk, amikor a Juventus úgy döntött, hogy nem ad el és megállapodtunk, hogy együtt folytatjuk. Később elmentem a Milanhoz, de a Cityt is választhattam volna.”

“Tavaly beszéltem utoljára Peppel, szerződtetni akart, de nemet mondtam, mert a Juventus az otthonom, boldog vagyok és jól érzem magam itt. Szerettem volna visszanyerni a szurkolóink bizalmát, melyet a Milannál töltött egy évem alatt veszítettem el. Újra a klub ikonjává válni a legizgalmasabb dolog jelenleg a karrieremben” – zárta gondolatait Bonucci.

Borítókép: epa08590748 Juventus‚Äô Cristiano Ronaldo (L) reacts during the UEFA Champions League round of 16 second leg soccer match Juventus FC vs Olympique Lyon at the Allianz Stadium in Turin, Italy, 07 August 2020. EPA/ALESSANDRO DI MARCO

További tartalmak

Kapcsolódó hírek