Musorujsag
Élő Eredmények

„Nem Koemannak címeztem” – Suárez a Barca elleni gólörömről

„Nem Koemannak címeztem” – Suárez a Barca elleni gólörömről

m4sport.hu | Szerző: Brúszel Péter
Nem Ronald Koemannak szólt a Barcelona elleni gólöröme – állítja Luis Suárez, az Atlético Madrid csatára.

A címvédő szombaton az uruguayi támadó hathatós közreműködésével 2–0-ra verte a tovább süllyedő Barcát: előbb gólpasszt adott, majd maga is bevette korábbi csapata kapuját.

Találata után ugyan egy imán kívül nem ünnepelt, de később telefont formázott kezével és felnézett a lelátóra, amit a közösségi médiában és a sajtóban sokan egyértelműen Koemannak címzett üzenetnek vettek.

A katalánok holland vezetőedzője – aki eltiltása miatt nézőként figyelte a meccset, de Joan Laporta szerint biztosan ül még a Barcelona kispadján – ugyanis tavaly nyári kinevezése után telefonon közölte Suárezzel, hogy nincs jövője a csapatnál.

„Nem Koemannak üzentem, egyáltalán nem. Azoknak szólt, akik hívni szoktak: hogy változatlan a számom” – nyilatkozta egy mosoly kíséretében a lefújást követően a 34 éves csatár, aki korábban jellemtelen embernek nevezte Koemant.

Suárez szívére vette, hogy küldték el a Barcából, de továbbra is rajongó maradt (Fotó: EPA/Toni Albir)

„A klub iránti tiszteletem jeléül; mert Barcelona-drukker vagyok; az ott eltöltött időszak miatt; mert tudom, hogy milyen nehéz időszakon mennek keresztül manapság a srácok és persze a szurkolók miatt. Tiszteletből” – sorolta az okokat a Marca beszámolja szerint, miért nem ünnepelt a győzelmet bebiztosító gól után.

Suárez hat szezont húzott le a Barcelonánál, többek között négy-négy kupagyőzelmet és bajnoki címet, valamint egy Bajnokok Ligája-győzelmet ünnepelhetett a csapattal.

283 mérkőzésén 195 gólt szerzett a gránátvörös-kékeknél, mielőtt 2020-ban szó szerint könnyes távozás után az Atléticóhoz igazolt volna. Madridban eddig 47 találkozón 25 gól fűződik a nevéhez, ebben az idényben négynél jár.

Borítókép: Suárez gólöröme a Barcelona ellen (Fotó: EPA/Juan Carlos Hidalgo)

További tartalmak