Musorujsag
Élő Eredmények

Jamie Carragher szerint Szalah minden idők egyik legjobb Pool-játékosa

Jamie Carragher szerint Szalah minden idők egyik legjobb Pool-játékosa

m4sport.hu
Mohamed Szalahnak vitán felül ott a helye a Liverpool történetének álomcsapatában – véli a „vörösök” egykori védője, Jamie Carragher, aki szerint jelenleg az egyiptomi a legjobb a világon.

A 29 éves támadó előbb előkészítette a Liverpool vezető gólját, majd csodás egyéni alakítás végén maga is betalált a Manchester City kapujába, ami – mint utóbb kiderült – egy pontot ért csapatának (2–2). Nem csoda, hogy a meccs után Carragher is megénekelte teljesítményét.

„Nem hiszem, hogy jelenleg bárki jobb nála a világon, vagy Európában – jegyezte meg Szalahról a Premier League csúcsrangadóját követően a korábbi középhátvéd. – Eddig sem kérdőjelezhettük meg, hogy mit tett a Liverpoolért, de ennyire élesen és jó formában még nem láttuk őt.”

Szó se róla, az egyiptomi játékos valóban a szokásosnál is jobban kitett magáért az utóbbi hetekben. A bajnokságban hét mérkőzésen hat gólnál jár, csak a Burnley kapuját nem vette be a szezon során, a Bajnokok Ligájában pedig ennél is jobban kezdett.

A Milannak egy, a Portónak kettő gólt lőtt, azaz kilenc eddigi meccsén kilenc találat fűződik a nevéhez, ráadásul a Leeds ellen megszerezte 100. PL-gólját, amivel a „vörösök” és a liga történelemkönyvébe is beírta magát. Ezek után talán nem meglepő, hogy Carraghernél a Pool álomcsapatába is vita nélkül bekerül.

„Az utóbbi hetekben többször nyilatkoztam: ő az egyik legjobb játékos, aki valaha a Liverpoolban játszott. Ian Rush-sal és Roger Hunttal van egy szinten, ott a helye a Pool történetének álomcsapatában” – utalt a két legendás gólvágóra, akiktől a liverpooli gólok számát (336, illetve 181) tekintve messze van még a 134-nél tartó Szalah, gól/meccs mutatóban (0.63) viszont mindenki előtt jár a klubnál.

Carragher szerint nem is kérdés, hogy Szalah rászolgált 2023-ig élő szerződése meghosszabbításra.

„Tudom, milyen helyzetben van a klub. Nincsenek olyan anyagi lehetőségei, mint a Manchester Citynek, már ami a fizetéseket illeti. De a Liverpool nem engedheti meg magának, hogy tovább húzódjon az ügy, különben elveszítik őt” – tette hozzá.

Szalah korábban azt nyilatkozta, egy napon talán Spanyolországba szerződik, de ameddig csak lehet, szeretne a csapatnál maradni, ugyanakkor májusban arra panaszkodott, „a klubnál senki nem beszél vele semmiről”, így a hosszabbításról sem tud semmi biztosat.

Borítókép: EPA/Andrew Yates

További tartalmak