Musorujsag
Élő Eredmények

Visszavonulása után a Barcánál helyezkedne el Iniesta

Visszavonulása után a Barcánál helyezkedne el Iniesta

m4sport.hu | Szerző: Dezső Márkó
Andrés Iniesta, a világbajnok spanyol középpályás barcelonai éveiről és jövőjéről is beszélt a BBC-nek adott interjúban.

A Barcelona korábbi játékosa még manapság is aktív, a 37 esztendős középpályás 2018 óta a japán Vissel Kobe csapatát erősíti.

Andrés Iniesta és David Villa gyerekeikkel a Vissel Kobe csapatában 2020 januárjában EPA/KIMIMASA MAYAMA

„A Barcelonánál minden egyes meccs olyan volt, mint egy vizsga, amelyen teljesítened kell”idézte Iniestát a Marca oldala.

A spanyol világbajnok kiváló szakemberekkel és csapattársakkal dolgozhatott együtt.

„Nehéz egyetlen olyan edzőt kiemelni, aki a legnagyobb hatással volt rám, de ez a társaimra is igaz, akikkel együtt játszottam. A Barcával és a spanyol válogatottal nagyon szép pillanatokat élhettem át, a világ legjobb játékosaival voltam körülvéve, mindegyiküktől tanultam” – vallotta.

Andrés Iniesta és Ivan Rakitic a BL-trófeával 2015-ben
EPA/Marcus Brandt

A katalán csapat jelenleg nehéz helyzetben van, a La Ligában az első hét mérkőzéséből csak hármat tudott megnyerni, a Bajnokok Ligáját pedig két 3-0-ás vereséggel kezdte.

„A Barcát mindig egy jó csapatnak fogom gondolni. Sok minden változott, mióta eligazoltam, a játékosállomány természetesen más, de még mindig van elképzelés, koncepció” – vélekedett bizakodóan ex-csapatáról.

Iniesta jövőjét illetően megkerülhetetlen a Barcelonához való visszatérés gondolata.

„Igen, ez egy olyan dolog, amiben reménykedem. Szeretném, ha megtörténne, mert a klubnál eltöltött évek mindennél többet jelentenek. Nem tudhatom, hogy mit hoz a jövő, nem tudom, hogy milyen minőségben térhetek vissza, vagy hogy az adott pillanatban kik lesznek az illetékesek ezzel kapcsolatban. Szóval, néhány körülmény nehezíti azt, hogy megmondjam, mi fog történni, de ha engem kérdezel, az a válaszom, hogy visszatérek” – fejtette ki.

 

 

Borítókép: EPA/Alberto Estevez

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A színfalak mögött: a Barcelona legyőzése a Benfica szemszögéből
A Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában a Sheriff Tiraspol Real Madrid elleni diadala mellett a Benfica magabiztos, 3-0-s győzelme volt a legnagyobb meglepetés. A lisszaboni klub Twitter-oldalán egy rövid videót tett közre a napról, amikor a csapat legyőzte a katalánokat.
Bajnokok Ligája