Musorujsag
Élő Eredmények

A német válogatott november búcsúztatja Joachim Löwöt

A német válogatott november búcsúztatja Joachim Löwöt

MTI
November 11-én búcsúztatják el a német labdarúgó-válogatottól Joachim Löw korábbi szövetségi kapitányt és Andreas Köpkét, aki mellette kapusedzőként tevékenykedett a nemzeti együttesnél.

Oliver Bierhoff, a német szövetség igazgatója szerdán jelentette be, hogy Wolfsburgban a Liechtenstein elleni, világbajnoki selejtező előtt lesz egy kisebb ünnepség.

Löw 2006 óta irányította kapitányként a Nationalelfet, mellyel 2014-ben világbajnok, 2010-ben pedig vb-bronzérmes lett. A szakvezető 2008-ban Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett, 2017-ben pedig a Konföderációs Kupán diadalmaskodott a német együttessel.

A jövője azután vált kérdésessé a posztján, hogy a válogatott 2020. november 17-én 6-0-ra kikapott a spanyol csapat vendégeként a Nemzetek Ligájában, illetve a németek a 2018-as vb-n címvédőként a csoportjukból sem jutottak tovább. Már az idei Eb előtt eldőlt, hogy Löwöt a torna után a Bayern Münchentől érkező Hansi Flick váltja.

A kapusedző Andreas Köpke, aki a válogatottban korábban 59 alkalommal lépett pályára, még 2004-ben, Jürgen Klinsmann szövetségi kapitányi kinevezésekor csatlakozott a nemzeti csapathoz, amelyet 17 évig szolgált. Szerződése a jövő téli, katari világbajnokság végéig szólt, de úgy döntött, a távozó Löwvel együtt ő is elköszön.

Borítókép: MTI/EPA/DPA/Andreas Gebert

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Joachim Löwé minden idők leghosszabb szövetségi kapitányi megbízatása
Joachim Löw toronymagas csúcstartó a jelenlegi szövetségi kapitányok között, megbízatása 2006 óta, azaz 15 éve tart. Azonban az idei Európa-bajnokságot követően távozik posztjáról, helyét Hansi Flick veszi át. Az EURO 2020 magazinműsorában Löw sikerekkel és csalódásokkal is tarkított kapitányi pályafutására tekintünk vissza.
UEFA EURO 2020 - Hírek
Hansi Flick elmondta milyen mentalitást vár csapatától
Az előző szezon végén a Bayern Münchent elhagyó szakember kedden tartotta első sajtótájékoztatóját kapitányként, melyen hangsúlyozta, német válogatottnak lenni azt jelenti, hogy "minden megteszel azért, hogy győztesen hagyd el a pályát".
Külföldi futball