Musorujsag
Élő Eredmények

Belgium kétgólos előnyt szórakozott el a világbajnok ellen: francia–spanyol NL-döntőt rendeznek Milánóban

Belgium kétgólos előnyt szórakozott el a világbajnok ellen: francia–spanyol NL-döntőt rendeznek Milánóban

m4sport.hu/MTI | Szerző: Brúszel Péter
A francia labdarúgó-válogatott kétgólos hátrányból fordított Belgium ellen a Nemzetek Ligája második, csütörtöki elődöntőjében, így 3–2-es győzelmével bejutott a vasárnapi fináléba, ahol Spanyolországgal találkozik.

A világranglista éllovasa és a világbajnoki címvédő abban a tudatban lépett pályára Torinóban, hogy a továbbjutó az Európa-bajnok olaszokat legyőző spanyol válogatottal találkozik a döntőben.

A meccs egy hatalmas belga helyzettel és Hugo Lloris méretes bravúrjával kezdődött, majd Kylian Mbappé jelezte a túloldalon, hogy a vb-bronzérmes védelme sem számíthat könnyű mérkőzésre.

A fokozódó belga nyomás a 37. percre góllá érett: Yannick Carrasco okos lövése talált utat a francia kapu jobb alsó sarkába (1–0), három perccel később pedig jött Romelo Lukaku, aki kiszorított helyzetből, kíméletlenül és védhetetlenül bombázott a rövid felsőbe (2–0).

A fordulás után magára talált a világbajnok: az 58. percben Mbappé hagyta állva a belga védelem bal oldalát, ám centerezését még nem tudta gólra váltani Antoine Griezmann.

Nem sokkal később Karim Benzema már nem volt ilyen nagyvonalú, mesterien tartotta meg a labdát a tizenegyespont magasságában, és estében gurított a bal alsóba (2–1).

A franciák érezhetően vérszemet kaptak a gól után, nem telt bele hét perc és egyenlítettek egy Griezmann elleni szabálytalanságért megítélt és Mbappé által értékesített büntetővel (2–2).

A két csapat tett róla, hogy emlékezetes meccsként emlékezzünk a csütörtöki elődöntőre, a hajrában nyílt sisakkal estek egymásnak. Előbb Lukaku szerzett gólt lesről, majd egy szabadrúgásból Paul Pogba trafálta telibe a keresztlécet. A slusszpoén a franciáké és Theo Hernándezé volt, aki a 90. percben megrúgta a győztes gólt (2–3).

A meccs krónikájához tartozik, hogy Theo Hernández és testvére, Lucas Hernández először szerepelt együtt a franciák kezdőcsapatában, hasonlóra 1974 tavaszán volt példa, amikor Herve és Patrick Revelli is játszott a Románia elleni meccsen.

Mbappé 50. alkalommal lépett pályára hazája válogatottjában, ezzel – 22 éves és 291 napos korában – ő lett a legfiatalabb francia, aki elérte a félszáz mérkőzéses határt. Az eddigi csúcsot Benzema tartotta, ő 24 évesen és 240 naposan játszotta ötvenedik meccsét.

A döntőt és a bronzmérkőzést vasárnap rendezik, a finálét az M4 és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Nemzetek Ligája, elődöntő:
Belgium–Franciaország 2–3 (2–0)
gólszerzők: Carrasco (37.), Lukaku (40.), illetve Benzema (62.), Mbappé (69. – tizenegyesből), T. Hernández (90.)

szerdán játszották:
Olaszország–Spanyolország 1–2 (0–2)
g.: Pellegrini (83.), illetve Torres (17., 45+2.)
piros lap: Bonucci (42., Olaszország)

a vasárnapi program:
a 3. helyért: Olaszország–Belgium, Torino 15.00
döntő: Spanyolország–Franciaország, Milánó 20.45

Borítókép: EPA/Massimo Rana

További tartalmak