Musorujsag
Élő Eredmények

Luka Modric Puskás Ferenc és a nagy öregek nyomába eredt a Realnál

Luka Modric Puskás Ferenc és a nagy öregek nyomába eredt a Realnál

m4sport.hu | Szerző: Brúszel Péter
Luka Modricnál csak öt játékos, közte Puskás Ferenc lépett pályára többször a Real Madridban 35. születésnapja után.

A horvát aranylabdás tavaly szeptemberben töltötte be a 35-öt, de nem látszódik meg rajta a kor. Az előző idény 52 meccséből 48-szor pályára lépett a Realban, és már 55 mérkőzésnél jár 35. születésnapját követően, amit a Marca számításai szerint nem sokan mondhatnak el magukról a királyiak történetében.

Sőt, már csak öten előzik meg a legfoglalkoztatottabb nagy öregek listáján, miután az Espanyol elleni, csúfos vereséggel végződő találkozóval megelőzte a rangsorban Amancio Amarót.

Az előtte álló Gentót (69) szinte biztosan befogja ebben a szezonban, és a 93 meccsel negyedik Miguel Ángel, valamint a dobogós Alfredo Di Stéfano (99) is meglehet, ha sikerül egészségesnek maradnia.

Modric szerződése 2022 nyarán lejár, így a 120 találkozóval második helyezett Puskás Ferenc pozíciója csak akkor forog veszélyben, ha hosszabbítanak vele a madridiak (és persze olyan formában is kell lennie az akkor már 37 éves horvátnak, hogy rendszeresen számoljanak vele).

A lista élén álló Francisco Buyo megelőzéséhez viszont már tényleg kisebb csoda kell, hiszen a Reallal többek között hat bajnoki címet szerző kapus 160 találkozón játszott a Realban 35 éves kora után.

Borítókép: EPA/Ballesteros)

További tartalmak