Musorujsag
Élő Eredmények

Messi elárulta, nála kik a legesélyesebbek az Aranylabdára

Messi elárulta, nála kik a legesélyesebbek az Aranylabdára

m4sport.hu
Két jelenlegi csapattársának is nyugodt szívvel odaadná a díjat.

A France Football szaklap pénteken nyilvánosságra hozta annak a harminc labdarúgónak a nevét, akik közül kikerül az Aranylabda 2021-es nyertese. A névsorban szerepel a hatszoros győztes Lionel Messi is, aki a nyáron a Barcelonából a PSG-hez igazolt.

Az elmúlt 12 évben mindössze hárman nyerték el a díjat, Messi mellett a portugál Ronaldo ötször, a horvát Modric egyszer. A francia L’équipe megkérdezte az argentin játékost, ő kinek adná a díjat.

Vannak olyan játékosok, akik remek szezont zártak. A csapatomban ketten vannak, akikre könnyű szívvel szavaznék: Neymar és Kylian Mbappé. És akkor ott van még Robert Lewandowski, akinek remek éve volt, és Karim Benzema, aki szintén kiváló volt” – mondta a hatszoros győztes.

Az év legjobb férfi labdarúgójának járó trófeát november 29-én adják át a párizsi Théatre du Chatelet-ben. Az Aranylabda egyéves kihagyást követően tér vissza, a koronavírus világjárvány miatt 2020-ban nem adták át a szaklap által 1956-ban alapított díjat. Legutóbb, 2019-ben Lionel Messit választották a legjobbnak.

Borítókép: Lionel Messi, miután hatodszor is elnyerte az év legjobb labdarúgójának járó Aranylabdát MTI/AP/Francois Mori

További tartalmak