Musorujsag
Élő Eredmények

Az Eb-győztes vigasztalódott, Olaszország a Nemzetek Ligája bronzérmese

Az Eb-győztes vigasztalódott, Olaszország a Nemzetek Ligája bronzérmese

MTI/m4sport.hu
A labdarúgó Nemzetek Ligája torinói bronzmérkőzésén Olaszország magabiztosan győzte le Belgiumot.

Miután a belga és az olasz együttes némi meglepetésre Franciaország, illetve Spanyolország ellen elbukta a Nemzetek Ligája elődöntőit, meglehetősen felforgatott csapatokkal érkeztek a sorozat bronzmérkőzésére: Belgium részéről izomfáradtság miatt Eden Hazard és Romelu Lukaku is idő előtt hazautazott, míg a hazai pályán futballozó Olaszországnál (a találkozót Torinoban rendezték) csak a kispadon kezdett Giorgio Chiellini, Jorginho és Marco Verratti is.

Nem úgy Federico Chiesa, aki a kiegyenlített első félidő legnagyobb helyzetét hagyta ki, estében elpöckölt labdájába bravúrral vetődött bele Thibaut Courtois.

A fordulás után fokozódott, és gólokban is megmutatkozott az olasz fölény, előbb Niccolo Barella lőtt szépen egy kipattanót a belgák hálójába, majd a Chiesa buktatásáért megítélt tizenegyest – ha némi szerencsével is, de – Domenico Berardi értékesítette. Kétgólos hátrányban próbálkoztak a belgák, de vagy Donnarumma-kapus vagy a kapufa állta útjukat a gólszerzésben (utóbbit háromszor is eltalálták a találkozó során), egészen a 86. percig, amikor a csereként beállt de Ketelaere szépített.

Egyenlíteni azonban már nem volt ideje a belga csapatnak, amely így sorozatban negyedik tétmeccsét vesztette el Olaszországgal szemben, s az idei Eb-negyeddöntőhöz hasonlóan ezúttal is 2–1-re kapott ki. Az idei kontinensbajnok egy NL-bronzzal gyarapította 2021-es éremkollekcióját.

A sorozat döntőjét 20.45-től rendezik Spanyolország és Franciaország között, az összecsapást az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

UEFA Nemzetek Ligája, bronzmérkőzés
Olaszország–Belgium 2–1 (0–0)
Gólszerző: 
Barella (46.), Berardi (65. – tizenegyesből), ill. de Ketelaere (86.)

Borítókép: EPA/Alessandro di Marco

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ők 30-an nyerhetik idén az Aranylabdát: a France Football közzétette a jelöltek névsorát
A France Football pénteken nyilvánosságra hozta azt a harminc nevet, akik közül kikerül 2021 aranylabdása. Az év legjobb férfi labdarúgójának járó trófeát november 29-én adják át a párizsi Théatre du Chatelet-ben, ahogyan idén harmadik alkalommal a legjobb női labdarúgó is Aranylabdát kap, illetve a legjobb férfi kapust, valamint 21 éven aluli futballistát is díjazzák.
Külföldi futball