Musorujsag
Élő Eredmények

Lewandowski: az Aranylabda megnyerése rengeteget jelentene számomra

Lewandowski: az Aranylabda megnyerése rengeteget jelentene számomra

m4sport.hu | Szerző: Dezső Márkó
A Bayern München világklasszis támadója 2020-ban az Aranylabda legfőbb várományosa volt, ám a koronavírus-járvány miatt tavaly senkinek sem ítélték oda a díjat. Most, 2021-ben ismét az esélyesek közt van és pozitívan tekint előre.

„Az Aranylabda megnyerésének lehetősége rengeteget jelent számomra. Büszkévé tesz, ha áttekintem, mi az, amit az idei és a tavalyi évben elértem. Számos trófeát megnyertem és nagyon sok gólt lőttem. Gerd Müller egy szezon alatt jegyzett Bundesliga-góljainak számát megdöntöttem, 41 találatot szereztem, ami nagyon boldoggá tett. Mindenki láthatja, mit teljesítettem és mi az, amiért még dolgozom. Az eredményeim – amik nemcsak nekem, de a történelem bármelyik játékosának kiemelkedőek lennének – magukért beszélnek” – felelte magabiztosan Lewandowski a Marca megkeresésére.

„Megmutattam, hogy egy nehezen induló karrier után sikereket érhetsz el és felérhetsz a csúcsra. Nem számít, honnan jössz, a lényeg a kemény munka.”

Robert Lewandowski a Bundesliga gólkirályának járó díjjal (Fotó: MTI/EPA/Getty Images/Alexander Hassenstein)

A lengyel csatár hosszasan részletezte az év egyik legnagyobb futballszenzációját.

„Azon az éjszakán, amikor megdöntöttem Gerd Müller rekordját, nem tudtam jól aludni. Pontosan emlékszem a mérkőzés előtti hétre. Amikor a rekorddöntés határán voltam, még nem igazán tudatosult bennem ennek az egésznek a fontossága, ami nemcsak a Bundesliga, de a futballtörténelem szempontjából is meghatározó lehet. Aztán a meccs napján mentális nyomást éreztem, mert mindenki erről beszélt. Tudtam, nagyon közel járok ahhoz, hogy történelmet írjak. Amikor a meccs végén betaláltam, azt gondoltam, hogy az egész egy hollywoodi film. Nagyon büszke voltam magamra és a csapattársaimra is, mert sokat segítettek. Hogy őszinte legyek, még mindig nem igazán érzem ennek a nagyságát, de tisztában vagyok vele, mit jelenet azoknak az embereknek, akik tudják, hogy egy 50 éves rekordot döntöttem meg.” 

 

 

Borítókép: Robert Lewandowski (Fotó: EPA/Sebastian Widmann/Pool)

További tartalmak