Musorujsag
Élő Eredmények
×

Southgate új szerződést kaphat a magyarok elleni vb-selejtező után

Southgate új szerződést kaphat a magyarok elleni vb-selejtező után

m4sport.hu | Hercze Kristóf
Az Angol Labdarúgó-szövetség hamarosan meghosszabbíthatja Gareth Southgate szerződését.

 

A Sky Sports úgy tudja, hogy az angolok szövetségi kapitánya „heteken belül” leül az FA vezetőségével, a téma pedig természetesen a szerződéshosszabbítás lesz. A brit portál szerint az angol szövetség maradásra bírná Gareth Southgate-et, ám az FA-nél tisztában vannak vele, hogy a szakember szívesen edzősködne ismét klubcsapatnál, miután 2009-ben, viharos körülmények között menesztették a Middlesbrough-tól, ami miatt a tréner úgy érzi, „befejezetlen ügye” maradt.

Southgate jelenlegi megállapodása a 2022-es világbajnokság után jár le az angol válogatottnál. A szövetségi kapitány 2018-ban világbajnoki elődöntőig, míg a 2020-as Európa-bajnokságon a döntőig menetelt a csapatával, igaz, az idén nyárra halasztott kontinenstorna fináléjában Anglia kikapott Olaszországtól, a találkozón pedig többször is rossz döntést hozott Southgate, ami után néhányan megkérdőjelezték a szakember pozícióját.

Az angol válogatott a magyarokkal azonos vb-selejtezőcsoportban szerepel – Southgate együttese 19 ponttal vezeti a hatost, és közel áll a kijutáshoz. Anglia kedden épp a magyarokat fogadja, a mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Borítókép: EPA/ALEJANDRO GARCIA

További tartalmak