Musorujsag
Élő Eredmények
×

Börtönbe kerülhet a Bayern München francia válogatott hátvédje

Börtönbe kerülhet a Bayern München francia válogatott hátvédje

m4sport.hu | Határ Dávid
A spanyol As beszámolója szerint Lucas Hernández, a Bayern München francia válogatott hátvédje hat hónapra börtönbe kerülhet.

A beszámoló szerint Lucas Hernándeznek október 19-én kell megjelennie a spanyol bíróságon, ahol kiválaszthatja, hogy tíz napon belül melyik büntetés-végrehajtási intézetbe vonul be önkéntesen.

A történetben azért még jöhet néhány csavar…

A kezdetekhez egészen 2017 februárjáig kell visszamenni az időben, amikor is a francia hátvéd és barátnője bántalmazta egymást az utcán. A történtek után Lucas Hernándezt és Amelia de la Osa Lorentét egyaránt 31 napnyi közösségi munkára ítélték, továbbá hat hónapra szóló távoltartási végzést rendelt el a bíróság.

Ennek ellenére a pár 2017 nyarán közösen elutazott Miamiba, sőt a tiltás ellenére később Las Vegasban össze is házasodtak. Hazatérésük után a távoltartás megszegése miatt Hernándezt őrizetbe vették, Ameliát azonban nem, mivel őt a bíróság nem értesítette a végzésről.

A labdarúgót a távoltartás megszegése miatt végül hat hónapos börtönbüntetésre ítélték. Ügyvédei ennek a felfüggesztését hiába kérték, a bíróság erre nem volt hajlandó, mert Hernández a 31 napos közmunkát sem teljesítette – éppen ez utóbbi miatt elképzelhető, hogy a 25 éves labdarúgónak most börtönbe kell vonulnia.

Igaz, a spanyol lap szerint azért közel sem kizárt, hogy Hernández megússza a börtönt. Egyrészt a védői ismét fellebbeztek, így a döntést még megváltoztathatják vagy fel is függeszthetik, illetve az is elképzelhető, hogy Hernándeznek csak néhány napra kell majd bevonulnia a börtönbe.

Az As úgy tudja, a Bayern München – amely 2019 nyarán 80 millió eurót fizetett a védő játékjogáért az Atlético Madridnak – október elejéig nem tudott az ügyről.

Az As friss cikkében az áll, hogy a spanyol legfelsőbb bíróság megerősítette a lap értesüléseit, miszerint a francia labdarúgó a büntetett előélete miatt nem kaphat felfüggesztett börtönbüntetést.

Borítókép: EPA/MARTIN ROSE /POOL

További tartalmak