Musorujsag
Élő Eredmények

A FIFA egy milliárd dollárt szeretne az EA Sports-tól a névhasználatért

A FIFA egy milliárd dollárt szeretne az EA Sports-tól a névhasználatért

m4sport.hu | Szerző: Kun Dániel
Sajtóhírek szerint az EA Sports gondolkozik a játék nevének megváltoztatásán, mert a FIFA négy évente egy milliárd dollárt kér a névhasználatért.

A New York Times értesülései szerint egyet nem értés van az EA Sports, a FIFA-játék gyártója, és a FIFA között. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség egy milliárd dollárt szeretne kérni négy évente az EA Sports-tól a FIFA név használatáért. Ezen kívül a szervezet korlátozni szeretné az EA bevételforrásait a játékból.

Utóbbit úgy valósítaná meg, hogy megszabja, milyen tartalmak lehetnek a játékban, miközben az EA éppen a bevételforrásaink kiterjesztésén dolgozik. Múlt héten közölte a hírt az EA: elgondolkozott a játék nevének megváltoztatásán. Hozzátették, a FIFA-val való együttműködés bonyolultabb, mint más hivatalos partnerükkel. A FIFA név elhagyása egyébként nem járna a csapatok és játékosok hivatalos arculatának és arcképének elvesztésével. A licenc csupán a FIFA nevét és logóját, valamint a világbajnokság használatának jogát foglalja magában.

Úgy tűnik, a döntés az év végére születhet meg. Az EA már bejegyezte az „EA Sports FC” védjegyet, ami a franchise új neve lehet, amennyiben nem tud megegyezni a FIFA-val.

Borítókép: EPA/Ennio Leanza

További tartalmak