Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Sao Paulo menesztette Hernán Crespót

A Sao Paulo menesztette Hernán Crespót

MTI, m4sport.hu | Kun Dániel
Hernán Crespo távozott a Sao Paulo labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról, helyét Rogério Ceni vette át.

A korábbi argentin válogatott csatárt februárban nevezték ki az együttes élére és májusban megnyerte a csapattal az állami (Paulista) bajnokságot, ami azt megelőzően 2005-ben sikerült utoljára a gárdának.

A brazil bajnokság (Brasileiro) új szezonjában viszont rosszul szerepel a Sao Paulo, csupán a 13. a 20 csapatos mezőnyben, s 25 forduló után mindössze hat győzelemmel áll.

A klub szerdai közlése szerint Crespótól közös megegyezéssel köszöntek el, majd néhány órával később a vezetőség meg is állapodott a klub korábbi kapusával, Rogério Cenivel a tréneri kinevezésről. A 48 éves tréner minden idők legtöbb gólt szerző kapusa és a Sao Paulo legendája: 1 237 mérkőzésen védte a csapat kapuját, pályafutása során nem kevesebb mint 131 gólt szerzett. 2015-ben vonult vissza, edzői pályafutását 2017 elején szeretett klubjánál kezdte, de csak tizenhárom meccset húzott ki a kispadon. Később a Fortalézánál kétszer, a Cruzeirónál és a Flamengónál egyszer-egyszer tevékenykedett vezetőedzőként.

A Fortalézánál töltött időszakaiban 51-51 meccsen dirigált, mindkét alkalommal 1,67 pontot „átlagolt”.

A brazil bajnokságban szinte mindennaposak voltak az edzőmenesztések, ezért a nemzeti szövetség tavaly ősszel olyan szabályt vezetett be, ami szerint szezononként csak egyszer lehet trénert meneszteni, ugyanakkor ez nem vonatkozik arra az esetre, ha közös megegyezéssel történik a szerződésbontás. Így most a Sao Paulo sem „használta el” egyetlen kirúgási lehetőségét, s a mostani idényben a klubok rendre közös megegyezéssel váltanak szakembert a kispadon.

Borítókép: EPA/Marcelo Endelli / POOL

További tartalmak