Musorujsag
Élő Eredmények
×

Rákot diagnosztizáltak az angol Bournemouth támadójánál

Rákot diagnosztizáltak az angol Bournemouth támadójánál

m4sport.hu | Kun Dániel
A Championshipben – angol másodosztály – szereplő Bournemouth hivatalos csatornáin erősítette meg a hírt: David Brooks, a csapat 24 éves játékosa Hodgkin-limfómában szenved, ami a nyirokrendszer rákszerű megbetegedését jelenti.

A fiatal szélső a múlt heti, walesi válogatott vb-selejtezőit követően orvosi vizsgálaton vett részt, ahol megállapították, második stádiumú Hodgkin-limfómában szenved. Klubjának legértékesebb játékosa orvosi kezeléseken vesz részt a következő hetekben – olvasható a dél-angliai együttes honlapján. Napjainkban a betegség az egyik legjobban kezelhető tumoros elváltozás, a betegek mintegy 95%-a a megfelelő terápiának köszönhetően meggyógyul.

 

View this post on Instagram

 

David Brooks (@db_36) által megosztott bejegyzés

A listavezető oldalán a játékos nyilatkozata is olvasható, melyet Twitteren és Instagramon tett közzé: „Bár sokként ért engem és a családomat is a hír, a prognózis pozitív és biztos vagyok benne, teljesen felépülök és hamarosan a pályán lehetek.”

Szeretném elismerésemet kifejezni az orvosok, nővérek és minden egészségügyi dolgozó felé, akik profizmussal, melegséggel és megértéssel kezeltek engem. Továbbá köszönöm a walesi futballszövetségnek, mert orvosi csapatuk gyors figyelmeztetése nélkül aligha ismertük volna fel a betegségem. Köszönetet szeretnék mondani az AFC Bournemouth csapatának az elmúlt hétben mutatott támogatásukért és segítségükért” – áll az idén kilenc meccsen három gólt szerző válogatott játékos közleményében.

Habár értékelem, hogy média érdeklődik irántam, a személyes szférám tiszteletben tartására kérem Önöket a következő hónapokban, igyekszem majd megosztani a legfrissebb híreket az állapotommal kapcsolatban” – intézte szavait a médiának címezve.

„Köszönöm a támogató üzeneteiteket – sokat jelent nekem. Alig várom, hogy újra láthassalak titeket és futballozhassak, amit annyira szeretek” – zárta mondandóját a walesi támadó.

A klub vezetősége nevében Neill Blake vezérigazgató megígérte, mindenben támogatják Brooks-ot és családját.

David Brooks 2018-ban igazolt a Sheffield Unitedtől a Bournemouth-hoz, 91 fellépésen 18 gólt és 12 gólpasszt jegyzett eddig.

Borítókép: afcb.co.uk – az AFC Bournemouth hivatalos weboldala

További tartalmak