Musorujsag
Élő Eredmények
×

Guardiola nem tudott Sterling távozási szándékáról

Guardiola nem tudott Sterling távozási szándékáról

mti
Josep Guardiola, a Manchester City labdarúgócsapatának vezetőedzője nem tudott arról, hogy Raheem Sterling a kevés játéklehetőség miatt a klub elhagyását fontolgatja.

A katalán tréner azt is hozzátette, hogy nem tud senkinek garanciát adni a csapatba kerülésre.

Sterling – akit 2023-ig szerződés köt az angol bajnokhoz – a közelmúltban úgy nyilatkozott, hogy kipróbálná magát külföldön, mert úgy érzi, már nem tartozik azok közé, akiket a vezetőedző favorizál.

Az esettel kapcsolatban a menedzser a pénteki sajtótájékoztatóján kiemelte: „Nem hiszem, hogy bárki is tudott volna erről a klubnál. Raheem a mi futballistánk, remélem, továbbra is a játékosunk marad, de nem tudom, hogy akar-e még itt játszani.”

A katalán szakember hozzátette, szeretné, ha minden játékosa elégedett lenne és nagyon örülne annak, hogy velük lehet, de ha nem ez a helyzet, akkor mindenkinek a családja számára legmegfelelőbb döntést kell meghoznia.

„Játékos voltam, tudom, hogy mindegyik labdarúgó az összes mérkőzésen játszani szeretne, de senkinek nincs bebetonozott helye” – fejtegette álláspontját, majd kiegészítette: „Nem kedvezek egyetlen játékosnak sem, mindenki egyenlő bánásmódban részesül függetlenül attól, hogy ide igazolt vagy a Manchester City akadémiáján nevelkedett.”

Guardiola azzal zárta, hogy ha a csapatnak jól megy, akkor minden rendben van, ha viszont nem, akkor azért ő a felelős. „Olyan döntéseket hozok, melyek a klubnak és nem egy adott játékosnak jók” – szögezte le.

A jamaicai születésű, 26 éves angol válogatott támadó a mostani bajnoki idényben a hétből csupán két mérkőzésen volt kezdő.

Borítókép: Pep Guardiola (Fotó: EPA/Andrew Yates)

További tartalmak