Musorujsag
Élő Eredmények

Összefogtak a riválisok: közös magángépekkel repültek Angliába a PL dél-amerikai sztárjai

m4sport.hu | Szerző: Dezső Márkó
A Premier League klubjai összefogtak és privát repülőgépeket béreltek annak érdekében, hogy a dél-amerikai vb-selejtezőkön részt vevő játékosok időben visszatérhessenek Európába és játszhassanak a hétvégi bajnoki fordulón.

A futballisták feszített időbeosztása egyre nagyobb visszhangot kap a nemzetközi sportsajtóban, legyen szó akár a tervezett kétévenkénti világbajnokságról, az egyelőre meg nem valósult Szuperligáról, vagy a válogatott meccsekről. A brit csapatok összefogása a játékosok terheinek csökkentése érdekében jött létre, így azok a lehető legjobb formában várhatják a hétvégi bajnoki mérkőzéseket. Többek közt a szombati napon, délután négy órakor játszik a Manchester United és a Manchester City is, így több -főként brazil- játékos is akad, akinek mindössze 25 óra telik el a két kezdő sípszó között. A utazás költségei hatszámjegyű angol fontnyi összeget tesznek ki –írja a Daily Mail.

A Brazília-Uruguay (4-1) selejtező után, — mely magyar idő szerint péntek éjjel 2:30-kor kezdődött — hét játékos repült Angliába. Raphinha Edison Cavanival, Edersonnal, Gabriel Jesussal, és Freddel, míg Thiago Silva Douglas Luizzal utazott vissza a szigetországba.

Alisson és Fabinho pedig Madrid felé vették az irányt, hogy megkezdjék a felkészülést az Atletico Madrid elleni, keddi Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésre. A cikk forrása azt említi, hogy a két liverpooli is együtt tartott a másik hét játékossal, a goal.com azonban úgy tudja, nem lépnek pályára a Watford elleni szombati találkozón.

A Tottenham négy játékosa, Giovanni Lo Celso, Cristian Romero, Davinson Sanchez és Emerson Royal később, de még a vasárnapi Newcastle elleni angol bajnoki összecsapás előtt tér vissza az Egyesült Királyságba.

További tartalmak