Musorujsag
Élő Eredmények
×

„Rosszul leszek, ha Messi kapja az Aranylabdát” – keményen kifakadt Patrice Evra

„Rosszul leszek, ha Messi kapja az Aranylabdát” – keményen kifakadt Patrice Evra

m4sport.hu | Szepes Viktor
Az egykori francia válogatott balhátvéd szerint egy játékost nem a posztja, hanem a megszerzett trófeái minősítenek.

Egy héttel ezelőtt hozta nyilvánosságra a France Football az idei Aranylabda lehetséges nyerteseinek 30 fős listáját, amelyből az m4sport.hu szerkesztősége is összeállította a maga rangsorát.

Patrice Evra, a Juventus és a Manchester United korábbi védője elég szilárd véleményt fogalmazott meg a díj sorsáról egy Gianfranco Zolával folytatott vitában: szerinte az olasz válogatott Eb-győztes középpályásának, Jorginhónak kellene kapnia a legjobb futballistának járó elismerést.

„Az idei Aranylabdát egyértelműen Jorginho érdemelte ki. Nem értem miért mondják rá az emberek, hogy ő »csak egy középpályás«, mindent megnyert és tevékenyen kivette részét a sikerekből! Rosszul leszek, ha idén is Messi kapja a díjat, mit csinált az elmúlt évben? Oké, megnyerte a Copa Américát, de a Barcelonával? Számomra teljesen igazságtalan, ha nem Jorginho nyeri” – idézte Evrát a Sportskeeda.

Jorginhónak valóban jól sikerült a 2021-es esztendő, a Chelseavel Bajnokok Ligáját és Európai Szuperkupát az olasz válogatottal Európa-bajnokságot nyert, ráadásul az UEFA az előző szezon legjobb játékosának választotta.

Patrice Evra szavait a két csapat szakvezetője is megerősítette, Roberto Mancini és Thomas Tuchel véleménye szerint is rászolgált a középpályás a rangos elismerésre.

Borítókép: EPA/ANDRE COELHO

További tartalmak

Kapcsolódó hírek