Musorujsag
Élő Eredmények
×

Sterling távozna Manchesterből, francia vagy spanyol klubnál folytatná

Sterling távozna Manchesterből, francia vagy spanyol klubnál folytatná

m4sport.hu | Brúszel Péter
Legszívesebben Franciaországban vagy Spanyolországban folytatná pályafutását Raheem Sterling, aki meglepő nyíltsággal beszélt arról, hogy távozni szeretne a Manchester Citytől.

„Ha lenne lehetőségem távozni, jelenleg nyitott lennék rá” – szögezte le a 26 éves támadó a Financial Timesnak, hozzátéve, nem panaszkodni akar, és nem szeretné, ha nagyobb ügyet csinálnának nyilatkozatából, mint amekkora.

Az Eb-ezüstérmes angol válogatott egyik alappillére az utóbbi időben – pláne Ferrán Torres előtérbe kerülésével – kevesebb lehetőséget kap a Manchester Cityben, de elmondása szerint nem csak a több játékperc reményében váltana csapatot, illetve országot.

„Többször mondtam már, hogy a foci a legfontosabb számomra, és már fiatal koromban arról álmodtam, hogy külföldön játsszak. Angol játékosként eddig csak a Premier League létezett számomra, de legbelül mindig éreztem, hogy külföldön is ki szeretném próbálni magam, hogy lássam, hogyan birkózok meg a kihívással. Egyébként is szívesen tanulnék nyelveket, a francia és a spanyol is tetszik” – utalt arra, hogy legszívesebben a Ligue 1-ben vagy a La Ligában folytatná.

Sterling 2015-ben a Liverpooltól érkezett a Manchester Cityhez, amelynél sokáig bérelt helye volt a kezdőben. Még a 2019/20-as idényben is kiváló szezont futott: 52 mérkőzésen 31 góllal és tíz gólpasszal szomorította az ellenfeleket, tavaly azonban „már csak” 14 találat jött össze 49 meccsen, igaz, előkészítésben eredményesebb volt (12 assziszt), mint azt megelőzően.

Pep Guardiola vezetőedző a jelenleg zajló idényben jobbára csereként számított rá: tíz találkozón kapott lehetőséget, de csak négyszer a kezdőcsapat tagjaként, egy-egy gól, illetve gólpassz fűződik a nevéhez.

Borítókép: EPA/Andrew Yates

További tartalmak