Musorujsag
Élő Eredmények
×

Benzema nem csak mások, hanem saját maga szerint is esélyes az Aranylabdára

Benzema nem csak mások, hanem saját maga szerint is esélyes az Aranylabdára

m4sport.hu | Kun Dániel
Karim Benzema idei formája egészen kivételes a Real Madridban: tíz meccsen tíz gólt lőtt és hét gólpasszt osztott ki. Tavaly is kiváló formában volt, 46 meccsen 30 gólt és 9 gólpasszt jegyzett. Így nem csoda, hogy az Aranylabda-esélyesek között emlegetik a francia válogatott támadót.

Október 8-án a France Football közzétette annak a 30 játékosnak a névsorát, akik közül kikerül a 2021-es Aranylabda-győztese. A férfi jelöltek listáján három francia – N’Golo Kanté, Kylian Mbappé és Karim Benzema – szerepel, utóbbit többen esélyesnek tartják a díj elnyerésére.

A Real Madrid korábbi trénere, jelenleg csapat nélküli, Zinédine Zidane szerint korábbi tanítványa megérdemelné az Aranylabdát – nyilatkozta a francia Téléfootnak vasárnap.

Elképesztő játékos, megtiszteltetésnek tartom, hogy az edzője lehettem. Bármit meg tud csinálni a pályán. Egyértelműen a legjobbak közé tartozik, ezért remélem, megkapja az Aranylabdát – mondta a francia edző, aki több időszakban – 2016 és 2018, valamint 2019 és 2021 között – edzette a támadót a királyiaknál.

Arséne Wenger szerint sokan rászolgáltak a díjra az elmúlt futballesztendőben, közöttük mindenképpen ott van a válogatottban „amnesztiát” kapó – és oda idén visszatérő – Benzema: „Ebben az évben nincsenek érinthetetlenek. Ha az egyéni teljesítményt és a folyamatosságot nézzük, Benzema az élmezőnyhöz tartozik. Más kérdés, mennyit nyom a latban a szerzett trófeák száma?” – morfondírozott a FIFA globális futballfejlesztési vezetőjeként dolgozó Wenger.

A franciák csapatkapitánya, Hugo Lloris is elismerően beszélt csapattársáról, főleg annak fényében, milyen fontos szerepet töltött be a Nemzetek Ligája-győzelemben: „Benzema példaértékű játékos, minden dicséretet megérdemel.”

Nemcsak mások, de ő is érdemesnek találja magát az Aranylabdára: „Természetesen álmodozom az Aranylabda megnyeréséről idézte a Canal+ csatornának adott nyilatkozatát a Marca„A példaképeim, Ronaldo és Zinédine Zidane, egyaránt a Real Madridban játszottak és mindketten elhódították a világ legjobbjának járó egyéni díjat. Gyerekkorom egyik álmát váltanám valóra és most én is ott vagyok a listán, nem állok tőle messze.”

Benzema az első francia aranylabdás lehet, mióta korábbi edzője, Zidane elnyerte az elismerést 1998-ban. A gall támadó 2014-ben volt a legközelebb a tűzhöz: a 16. helyen végzett.

Borítókép: EPA/Alberto Estevez

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Nálunk nem Messi, de nem is Jorginho kapná az Aranylabdát – szubjektív erősorrend
A France Football pénteken közzétette a 2021-es Aranylabda jelöltjeinek 30 fős listáját – minden bizonnyal ezúttal is szoros lesz a verseny, az idei felhozatalban nem könnyű kimagasló esélyest találni a díjra. Szubjektív, az m4sport.hu szerkesztőségének szavazatai által összeállított 15 fős erősorrendünkben rangsoroltuk 2021 legjobbjait és a végső győzelem esélyeseit.
Külföldi futball