Musorujsag
Élő Eredmények
×

„FCUKUFEA” – a Celtic-drukkerek kemény üzenete az FTC elleni EL-mérkőzésen

„FCUKUFEA” – a Celtic-drukkerek kemény üzenete az FTC elleni EL-mérkőzésen

m4sport.hu | Kerényi Ervin
A skót Celtic több szurkolói csoportja is transzparenseken fogalmazott meg kritikus üzenetet az Európai Labdarúgó Szövetségnek címezve a Ferencváros elleni Európa Liga-csoportmérkőzésen, melyet szokatlan időpontban, kedd délután rendeztek.

A mérkőzés beharangozójában is kitértünk rá, milyen fontos ez a két mérkőzés a G-csoportban egyaránt nulla ponttal álló két csapatnak, hiszen várhatóan az egymás elleni két találkozó dönti el, melyik zöld-fehér együttes marad talpon tavasszal és folytathatja a Konferencia-ligában.

Ezért is érintette érzékenyen a csapatokat és a szurkolókat, hogy október 21., csütörtökről keddre tették át a harmadik fordulós összecsapást az ENSZ Glasgow-ban sorra kerülő Éghajlatváltozási konferenciája miatt.

Az időpontváltozást a rendőrség kérvényezte, mert csütörtökön Glasgow Rangers-Bröndby EL-mérkőzést is rendeznek a városban, a három esemény biztosítását pedig már nem tudták vállalni.

Az elégedetlenséget csak fokozta, hogy kedden magyar idő szerint 16.30, helyi idő szerint 15.30-ra tették a kezdő sípszót, hogy ne ütközzön az esti Bajnokok Ligája-mérkőzésekkel.

fotó: EPA/ROBERT PERRY

A nehézségek ellenére a Celtic Park szépen megtelt, pedig időpont finoman sem szólva szurkolóbarát, hiszen ebben az időben sokan dolgoznak és iskolába járnak, így többeknek akár szabadnapot is ki kellett venni, hogy ki tudjanak látogatni a mérkőzésre.

A Celtic két szurkolói csoportja, a Green Brigade és a Bhoys is transzparensekkel kritizálta a döntéshozókat.

Előbbi – vélhetően elővigyázatosságból – összekócolt betűkkel küldte melegebb éghajlatra az európai szövetséget („FCUKUFEA”) és jelezte, a szurkolók fontosabbak a tévés közvetítéseknél.

Egy másikon azt írták, sem az UEFA, sem a szövetség sem tiszteli a szurkolókat.

Borítókép: EPA/ROBERT PERRY

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A Ferencváros európai tavasza a tét
Egyszerre komoly lehetőség és veszély a Celtic elleni két meccs: a Ferencváros oda-vissza sikerével matematikailag is bebiztosíthatja, de két skót siker esetén végleg el is bukhatja a tavaszi folytatást.
Magyar futball