Musorujsag
Élő Eredmények
×

Fati hosszabbított a Barcelonával, kivásárlási ára 1 milliárd euró

Fati hosszabbított a Barcelonával, kivásárlási ára 1 milliárd euró

m4sport.hu
Pedri után a másik kiemelkedő tehetséggel is szerződést hosszabbított a klub.

Az FC Barcelona és Ansu Fati megállapodást kötöttek arról, hogy 2027. június 30 -ig meghosszabbítják a játékos szerződését. A válogatottban is bemutatkozott tehetség előző, 2019 nyarán kötött megállapodása a mostani szezon végéig volt érvényben, további kétéves hosszabbítási lehetőséggel.A kivásárlási záradék 1000 millió euró. Amint arról a klub hivatalos honlapja beszámolt, a szerződést hivatalos formában csütörtökön írják alá.

A 2002. október 31 -én Bissauban (Bissau -Guinea) született játékos jelenleg az egyik legkeresettebb játékos a nemzetközi piacon. 2012-ben csatlakozott a La Masía-hoz, majd 2019-ben, még 16 éves kora előtt bemutatkozhatott az első csapatban is. Azóta számos rekordot megdöntött, – többek között a Barca legfiatalabb labdarúgó lett, aki gólt szerzett a La Ligában és a BL-ben is – nem véletlenül kapta meg az ikonikus 10-es mezt.

A katalánok éppen egy hete hosszabbították meg a 18 esztendős Pedri szerződését is, az ő kivásárlási árát is 1 milliárd euróban határozták meg.

Annak ellenére, hogy Fati 2020 novemberében súlyos sérülést szenvedett, ami 10 hónapos kihagyást eredményezett, első 47 meccsén 15 gólt szerzett és három gólpasszt adott.

 

Borítókép: Ansu Fati EPA/Enric Fontcuberta

További tartalmak