Musorujsag
Élő Eredmények

A Palace-szurkolók beolvastak a Newcastle szaúdi tulajdonosainak, rendőrségi nyomozás indult

A Palace-szurkolók beolvastak a Newcastle szaúdi tulajdonosainak, rendőrségi nyomozás indult

m4sport.hu | Szerző: Brúszel Péter
Rendőrségi nyomozás indult egy molinó miatt, amelyet a Crystal Palace egyik szurkolói csoportja feszített ki a Newcastle United elleni szombati bajnokin.

Vélhetően nem örültek a Newcastle szaúdi tulajdonosai, mikor kilátogattak a Crystal Palace elleni, idegenbeli Premier League-meccsre (1–1), és meglátták a Holmesdale Fanatics elnevezésű szurkolói csoport molinóját.

Terrorizmus, lefejezések, az emberi jogok semmibevétele, gyilkosság, cenzúra, kivégzések – állt a plakáton, amelyen egy, a Newcastle becenevére utaló szarka, egy vérrel áztatott pénzeszsák és egy véres kardot fogó arab figura – ami a félreértések elkerülése végett magán viseli az észak-angliai klubot felvásárló szaúd-arábiai konzorcium (PIF) nevét – is szerepelt.

No meg Richard Masters, a Premier League ügyvezetője, aki egy szivárványos karszalaggal a kezében, felfelé mutató hüvelykujjal álldogál egy vértócsában.

A szurkolói csoport később Twitter-oldalán közleményben fejezte ki nemtetszését az új tulajdonosok és liga vezetői irányában, mint írják, „a Premier League a pénzt választotta az erkölccsel szemben, mikor zöld utat adott egy olyan üzletnek, amellyel a világ egyik legvéresebb és legelnyomóbb rezsime” szerzett befolyást egy PL-klubban.

A szurkolók hozzátették, „örülnek, hogy egy olyan országban élnek, ahol felelősségre vonás nélkül kifüggeszthetnek egy ilyen molinót”.

Nos, tévedtek, a helyi rendőrség tájékoztatása szerint ugyanis egy bejelentés nyomán, a plakát rassiszta felhangja miatt nyomozást indít az ügyben.

A 129 éves Newcastle Unitedet (pontosabban a klub 80%-át) október elején vásárolta meg a szaúdi állam egyik befektetési alapja, amelynek vezetője Mohamed bin Szalmán szaúd-arábiai koronaherceg.

A szigetországban komoly felháborodás fogadta az üzletet, emberi jogi szervezetek kifogást emeltek ellene, az élvonal klubjai pedig még válságtanácskozást is tartottak az ügyben.

Borítókép: Twitter

További tartalmak