Musorujsag
Élő Eredmények

De Bruyne elárulta, szerinte ki érdemelné meg az Aranylabdát

m4sport.hu | Szerző: Kerényi Ervin
Kevin De Bruyne, a Manchester City belga sztárja Robert Lewandowskinak, a Bayern München gólvágójának adná a 2021-es Aranylabdát.
fotó: EPA/RONALD WITTEK

A lengyel támadó 2020-ban szinte kérdés nélkül nyerte volna meg a díjat, hiszen triplázott a Bayern Münchennel és 47 tétmérkőzésen 55 gólt szerzett, de a France Football a koronavírus-világjárvány miatt tavaly nem választotta ki az év legjobb labdarúgóját.

Lewandowski 2021-ben sem lassított, az előző szezon végén német bajnok és gólkirály, európai aranycipős lett és 41 bajnoki találatával megdöntötte Gerd Müller 49 éves Bundesliga-gólrekordját. Csak az idei évet nézve 35 Bundesliga-meccsen 42 gólt szerzett.

Szerkesztőségünk megelőlegezte neki a díjat, erősorrendünkben az élen végzett. Kevin De Brunye is ott van a 30 jelölt között, a belga idei teljesítményével nálunk a legjobb 10-be fért be.

fotó: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

A Manchester City középpályása szintén úgy érzi, Lewandowski kezében kellene landolnia az Aranylabdának, meg is indokolta, miért:

„Ha nekem kellene döntenem, az elmúlt két évet venném figyelembe, mivel tavaly nem adták át a díjat. Ezért választanám Lewandowskit, félelmetes mennyiségben termelte a gólokat és rengeteg trófeát nyert a Bayern Münchennel” – nyilatkozta De Bruyne az UEFA-nak.

A 2021-es Aranylabdát november 29-én adják át.

További tartalmak