Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Watford kapusa elárulta, miért Szalah a világ egyik legjobbja

A Watford kapusa elárulta, miért Szalah a világ egyik legjobbja

m4sport.hu | Kun Dániel
A Watford kapusa, Ben Foster egy személyes történettel támasztotta alá, miért Mohamed Szalahot tartja a világ egyik legjobb játékosának.

A Liverpool Sadio Mané és Mohamed Szalah góljai mellett Roberto Firmino mesterhármasával hengerelt a watfordiak otthonában október 16-án.  A rutinos kapus, aki korábban a Manchester United kapuját 23 alkalommal védte, a Cycling GK-nak beszélt arról, milyen beszélgetést folytatott Mohamed Szalahhal, a liverpooliak bombaformában lévő szélsőjével. „Istenem, a Liverpool a legolajozottabb gépezet jelenleg, sőt talán a valaha volt legjobb csapat, amely ellen pályafutásom során játszottam” – olvasható a Goal oldalán.

Amiről szeretnék még beszélni, nem más, mint Mohamed Szalah. Arról, amit a lefújás után mondott nekem. Elgondolkodtatott, milyen profi játékos is” – kezdte mondandóját Foster.

„Éppen 5-0-ra nyertek ellenünk, Szalah gólt is szerzett, erre odajött hozzám, a kezét a szája elé emelte, hogy a kamerák ne kaphassák el, mit mond, és így szólt: »Ben, Ben, minden oké?« kérdezte. Aztán folytatta: »Ha büntetőt kapunk, merre vetődtél volna el?« Amint ez kimondta, arra gondoltam, milyen zseniális srác. Mi, kapusok, mindig feltérképezzük az ellenfelek csatárait, és megpróbáljuk kitalálni, hova lövik a tizenegyest az utóbbi öt-tíz büntetőjük alapján” – ezzel a kérdéssel pedig az egyiptomi csatár pont ugyanezt tette, csak fordított szemszögből.

Ha Mohamed Szalahot vesszük példának, akkor a legutóbbi öt tizenegyesét a kapus jobb kezéhez rúgta. Ránéztem és válaszoltam: a jobb oldalra vetődtem volna, azért, mert az utolsó öt büntetődet oda rúgtad” – válaszolta a kétszeres angol bajnok kapus.

„Aztán nagy mosollyal az arcán azt mondta: »Köszönöm, ezt tudni szerettem volna.« Tehát nem elégszik meg azzal, ha 5-0-ra nyer a csapata, elképesztő gólt szerez és a meccs emberének választják, a legapróbb részleteken is csiszolni szeretne a következő mérkőzés előtt. És éppen ez az, amiért számomra Mohamed Szalah a világ egyik legjobbja” – zárta szavait a Watford kapusa.

Szalah egyébként a watfordi mérkőzés után egy héttel mesterhármasa mellé asszisztot is jegyzett a Manchester United elleni megsemmisítő, szintén 5-0-s győzelem alkalmával.

Borítókép: EPA/PETER POWELL

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Szalah heti félmillió fontért hosszabbítana a Liverpoollal
Mohamed Szalah-nak 2023 júliusáig érvényes a szerződése a Liverpoollal. A klub és a játékos között már megkezdődtek a tárgyalások a szerződéshosszabbításról, mindkét fél nyitott a közös folytatásra. Az ügyletet megnehezítheti, hogy az egyiptomi csatár, aki a hétvégén egy mesterhármast rúgott a Manchester Unitednek az új kontraktus szerint heti félmillió fontot szeretne keresni. Nem kevés.
Külföldi bajnokságok
Klopp Firminóról: Könyveket fognak arról írni, ahogyan játszik
A Liverpool 5-0-s győzelmének a Manchester United felett az Old Traffordban egyértelműen Mohamed Szalah volt a főszereplője mesterhármasával. Ugyanakkor a Vörösök német mestere, Jürgen Klopp egy másik játékosára is felhívta a figyelmet, aki gólt ugyan nem szerzett, de jelentős részt vállalt a hatalmas győzelemből.
Külföldi bajnokságok