Musorujsag
Élő Eredmények

Conte igent mondott az MU-nak, már csak a klubon múlik, hogy repül-e Solskjaer – sajtóhír

Conte igent mondott az MU-nak, már csak a klubon múlik, hogy repül-e Solskjaer – sajtóhír

m4sport.hu | Szerző: H. K.
Egybehangzó sajtóértesülések szerint a Manchester United vezetősége komolyan fontolgatja, hogy meneszti Ole Gunnar Solskjaert – sőt, már azt is tudja, kivel pótolja.

 

Az ESPN hétfőn arról számolt be, hogy már a játékosok is kételkednek a norvég szakember taktikai hozzáértésében, ezzel párhuzamosan ráadásul számos portál bedobta Antonio Conte nevét, mint Ole Gunnar Solskjaer lehetséges utódja.

Most Gianluca Di Marzio olasz újságíró is megerősítette Conte lehetséges érkezését – az átigazolási guru úgy tudja, hogy a Manchester United hétfőn már fel is vette a kapcsolatot az 52 esztendős szakemberrel, aki jelezte a „vörös ördögök” képviselőinek, hogy szívesen átvenné a csapat irányítását. Mint Di Marzio fogalmaz, az olasz tréner hamar igent mondott az MU-nak, mivel Conte úgy véli, hogy az együttes már most is elég erős, s már az első hetekben is képes lehet jó eredmények elérésére – a transzferguru hozzáteszi, hogyha Conte nem érezné a minőséget az alakulatban, nem bólintott volna rá a lehetőségre.

Di Marzio tudomása szerint mivel a klub vezetőségénél Conte az első számú kiszemelt, ő pedig igent mondott, így tulajdonképpen már csak az igazgatóságtól függ, hogy elküldi-e Solskjaert – a vezetőség állítólag a megfelelő időzítést keresi, és elképzelhető, hogy kivár a novemberi válogatott szünetig.

Conte számára nem lenne ismeretlen terep a szigetországi munka, a szakember ugyanis 2016 nyara és 2018 nyara között összesen 106 tétmérkőzésen irányította a Chelsea-t, amellyel Premier League-et és FA-kupát nyert – az edző hónapok óta állás nélkül tengődik, a legutóbbi szezonban az Internél tevékenykedett, az olasz együttest tizenegy év után bajnoki aranyhoz segítette a Serie A-ban.

Borítókép: MTI/EPA/Andy Rain

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A United játékosai elvesztették hitüket Solskjaerban – sajtóhír
Ole Gunnar Solskjaer az állásáért küzd, számolt be róla az ESPN. A hétvégi Manchester United–Liverpool szuperrangadó végül nem szoros ütközetet, hanem mészárlást eredményezett, a Mersey-partiak már az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát. A mérkőzés előtt is érkeztek hírek a norvég mester esetleges menesztéséről, melyek egy ilyen kiábrándító vereség után még inkább felerősödtek: Damoklész kardja már nem a feje felett lebeg, hanem a nyakára szegeződik.
Külföldi futball