Musorujsag
Élő Eredmények
×

Játszhat a magyar válogatott ellen az Aston Villa sztárja, miután letette a lengyel állampolgársági esküt

Játszhat a magyar válogatott ellen az Aston Villa sztárja, miután letette a lengyel állampolgársági esküt

m4sport.hu | H. K.
Letette a lengyel állampolgársági esküt Matty Cash, az Aston Villa labdarúgója.

 

A 24 esztendős jobbhátvéd tavaly szeptemberben igazolt a Nottingham Foresttől az angol élvonalba. Matty Cash a 2020–2021-es szezonban kulcsszereplőjévé vált a Villának, 28 bajnokin 2378 percet töltött a pályán, s kiosztott két gólpasszt is.

Remek teljesítménye azonban nem volt elég ahhoz, hogy Cash-t Gareth Southgate behívja az angol válogatottba, a „háromoroszlánosok” ugyanis kifejezetten jól állnak a poszton – mivel Trent Alexander-Arnold mellett Kyle Walker, Reece James és Kieran Trippier is stabil kerettag, Cash úgy döntött, hogy máshol próbál szerencsét.

A játékos szeptemberben hivatalos kérvényt nyújtott be annak érdekében, hogy megkapja a lengyel állampolgárságot – ezt végül meg is kapta, kedden pedig letette az esküt, így akár már a magyar csapat ellen segítheti Lengyelországot a novemberi világbajnoki selejtezőn.

Cash elárulta, hogy az elmúlt hetekben egyeztetett Paulo Sousa szövetségi kapitánnyal. A védő egyébként édesanyja miatt vehette fel a lengyel állampolgárságot, aki félig lengyel.

Hogy Cash mekkora erősítést jelenthet Sousa alakulatának, jól mutatja, hogy a futballista piaci árát a Transfermarkt piaci portál 22 millió euróra becsüli – ezzel ő lesz a lengyel csapat negyedik legértékesebb játékosa.

További tartalmak