Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nem kell börtönbe mennie a Bayern München francia válogatott hátvédjének

Nem kell börtönbe mennie a Bayern München francia válogatott hátvédjének

m4sport.hu | H. D.
A madridi bíróság helyt adott a fellebbezésnek, Lucas Hernándeznek nem kell börtönbe vonulnia, a Bayern München francia válogatott hátvédje felfüggesztett büntetéssel és pénzbírsággal megúszta a távoltartási végzés megsértése miatt indított ügyét.

Mint arról beszámoltunk, 2017 februárjában a francia hátvéd és barátnője bántalmazta egymást az utcán. A történtek után Lucas Hernándezt és Amelia de la Osa Lorentét egyaránt 31 napnyi közösségi munka elvégzésére ítélték, továbbá hat hónapra szóló távoltartási végzést rendelt el a bíróság.

Ennek ellenére a pár 2017 nyarán közösen elutazott Miamiba, sőt a tiltás ellenére később Las Vegasban össze is házasodtak. Hazatérésük után a távoltartás megszegése miatt Hernándezt őrizetbe vették, Ameliát azonban nem, mivel őt a bíróság nem értesítette a végzésről.

A labdarúgót a távoltartás megszegése miatt végül hat hónapos börtönbüntetésre ítélték. Ügyvédei ennek a felfüggesztését hiába kérték, a bíróság erre nem volt hajlandó, mert Hernández a 31 napos közmunkát sem teljesítette – éppen ez utóbbi miatt kellett volna most börtönbe vonulnia a 25 éves labdarúgónak, aki ezt végül mégis megúszta.

A Marca és az As beszámolója szerint a madridi bíróság ugyanis helyt adott a Hernández ügyvédei által beadott fellebbezésnek, így a labdarúgó négyéves felfüggesztett börtönbüntetéssel és 96 ezer eurós pénzbírsággal megúszta az ügyet.

Borítókép: EPA/PHILIPP GUELLAND

További tartalmak

Kapcsolódó hírek