Musorujsag
Élő Eredmények

„Üzletet csinálnak az apánk halálából” – Maradona lányai nem mennek el a Barca és a Boca emlékmeccsére

„Üzletet csinálnak az apánk halálából” – Maradona lányai nem mennek el a Barca és a Boca emlékmeccsére

m4sport.hu | Szerző: Brúszel Péter
Diego Maradona lányai nem lesznek ott a Barcelona és a Boca Juniors szaúd-arábiai mérkőzésén, amelyet édesapjuk tiszteletére rendez a tavaly elhunyt argentin klasszis két korábbi csapata.

A katalán gárda a héten jelentette be, hogy – a Bocával karöltve – Maradona-kupa néven emlékmeccset rendez minden idők egyik legjobb labdarúgója halálának egyéves évfordulójára.

A gesztus mindképpen szép a két klub részéről, az azonban nem világos, hogy miért olyan helyen – Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban – játsszák a december 14-i mérkőzést, ahova semmi nem köti az „isteni Diegót”.

Maradona két lánya, Dalma és Gianinna mindenesetre tudni véli, miért alakult így: a pénzről szól a dolog. Éppen ezért hivatalosan is jelezték, nem utaznak el a találkozóra.

A két lánynak alapvetően a 2020 novemberében elhunyt legenda egykori képviselőjével van baja, aki a meccs szervezésében is részt vett. Korábban azt vetették Matías Morla szemére, hogy cserbehagyta apjukat, becstelenül viselkedett, és úgy kezeli a Maradona-örökséget, mint a sajátját.

„Itt van ez az ember, aki rajongóként férkőzött apám közelébe, most pedig már úgy használja az imázsát, hangját és nevét, mintha az övé lenne” – idézte Dalmát a cuatro.com.

Maradona két időszakban (az 1981/1982-es idényben, valamint 1995 és 1997 között) is játszott a Boca Juniorsban (onnan is vonult vissza), míg a gránátvörös-kékeknél kettő évet töltött (1982-től 1984-ig).

Borítókép: EPA/OLIVER WEIKEN

További tartalmak