Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Xavi a Barcelona vezetőedzője

Hivatalos: Xavi a Barcelona vezetőedzője

m4sport.hu
A Barcelona labdarúgócsapata szombat hajnalban hivatalosan megerősítette, hogy a klub korábbi klasszisa, Xavi Hernández veszi át a gárda irányítását.

A 41 éves klublegenda érkezését gyakorlatilag Ronald Koeman múlt hét csütörtöki menesztése óta biztosra vette a nemzetközi sportsajtó, amely aznap már azt is tudni vélte, hogy szakmai stábja is összeállt.

Az egykori középpályást 2023-ig kötötte szerződés a katari al-Szadd együtteséhez, a gránátvörös-kékek azonban kivásárolták őt szerződéséből.

Xavi 2024 nyaráig írt alá a Barcelonához, ahol korábbi csapattársát, az átmeneti vezetőedzőnek kinevezett Sergi Barjuánt követi a kispadon.

A 41 éves szakember várhatóan a hétvégén érkezik meg Barcelonába, ahol november 8-án, hétfőn a Camp Nouban lesz az ünnepélyes bemutatása, majd sajtótájékoztató következik.

Becsületes nevén Xavier Hernández Creus a gránátvörös-kékek híres akadémiáján, a La Masián nevelkedett, 1998-ban mutatkozott be az első csapatban, amellyel 2015-ig 767 mérkőzésen pályára lépve 25 trófeát nyert, majd az al-Szaddhoz igazolt, visszavonulása után pedig a csapat vezetőedzője lett.

A spanyol válogatottban 133-szor lépett pályára, 2010-ben világbajnokságot, 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnokságot nyert.

A Barcelona a La Liga tabellájának kilencedik helyét foglalja el, az éllovas Real Sociedad kilenc ponttal áll előttük. A hétvégén a Celta Vigo ellen lépnek pályára, még Sergi Barjuán vezetésével.

Először a válogatott szünet után, az Espanyol elleni városi rangadón ülhet Xavi a katalánok kispadjára, a találkozót november 20-án rendezik.

Borítókép: EPA/NOUSHAD THEKKAYIL

További tartalmak

Kapcsolódó hírek