Musorujsag
Élő Eredmények

Novothny Soma már B opció a Bundesligában, de előrébb lépne

Novothny Soma már B opció a Bundesligában, de előrébb lépne

MTI
Novothny Soma, a Bundesligában szereplő Bochum labdarúgócsapatának játékosa szerint hazai pályán bárki ellen lehet esélyük a győzelemre.

A magyar támadó múlt szombaton megszerezte pályafutása első Bundesliga-gólját, amikor csapata 2-0-ra legyőzte a vendég Hoffenheimet.

„Hazai pályán nagyon erősek vagyunk” – vélekedett a légiós csatár, hozzátéve, hogy a Bayern Münchentől elszenvedett vereséget kivéve a többi mérkőzésen nem vallottak szégyent.

A 27 éves futballista az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy a szombati meccsen a második félidőben csereként, de önbizalommal telítetten lépett pályára, mert már az edzéseken is jó teljesítményt nyújtott.

Novothny örül, hogy gólja után tizenegyest harcolt ki, illetve meg tudta nyerni párharcait, a Milos Pantovic által a ráadásban 66 méterről szerzett gól pedig már csak „hab volt a tortán”.

Emlékeztetett rá, hogy először csak pár percet kapott Thomas Reis vezetőedzőtől, de a pályán töltött idő egyre nőtt és most már úgy érzi, „B opcióként” számítanak rá, ahonnan könnyedén lehet előre lépni, igaz, akár vissza is.

Kiemelte, hogy hazai pályán sokat számít az együttesnek a szurkolók által teremtett – eddig nem tapasztalt – fantasztikus atmoszféra, amely talán annak is köszönhető, hogy a Bochum régóta nem szerepelt az első osztályban. Céljuk a biztos bennmaradás, és úgy érzi, a saját kezükben van a sorsuk, mert „jönnek a pontok”.

A magyar játékos 2020 szeptemberében igazolt az akkor még másodosztályú VfL Bochumhoz. Az újonc 11 forduló után a 12. helyen áll a 18 csapatos bajnokságban.

Borítókép: VFL Bochum

További tartalmak