Musorujsag
Élő Eredmények

Xavi aláírta szerződését, hivatalosan is bemutatták a Barcelonánál

Xavi aláírta szerződését, hivatalosan is bemutatták a Barcelonánál

m4sport.hu | Szerző: B.P.
A Barcelona labdarúgócsapata hétfőn hivatalosan bemutatta új vezetőedzőjét, Xavi Hernándezt.

„Készen állok, szeretem a kihívásokat” – nyilatkozta szerződése aláírása és a ceremónia előtt a Barca TV-nek a klublegenda, aki a katari al-Szadd kispadját hagyta ott nevelőegyesülete kedvéért.

Xavi érkezését szombaton jelentette be a katalán gárda, miután egy nappal korábban megegyezésre jutott a közel-keleti csapattal, amelyhez 2023-ig kötötte szerződés. A hírek szerint a Barca és a 41 éves szakember fele-fele arányban fizette az al-Szaddnak járó 5 millió eurós lelépési díjat

Az egykori klasszis középpályás 2024 nyaráig írt alá a gránátvörös-kékekhez. Kedden vezényli első barcelonai edzését, de nem lesznek sokan a tréningen, hiszen tíz sérült van a keretben, 11 játékos pedig válogatott kötelezettsége miatt nem vehet részt rajta.

November 20-án, az Espanyol elleni barcelonai derbin mutatkozik be a Barca kispadján.

„Adott egy csapat, és benne sok tehetség, megpróbálom a tapasztalatommal átadni a játékosoknak a tudást, amivel újra címeket nyerhetünk” – nyilatkozta.

Xavier Hernández a gránátvörös-kékek híres akadémiáján, a La Masián nevelkedett, 1998-ban mutatkozott be az első csapatban, amellyel 2015-ig 25 trófeát – közte nyolc spanyol bajnoki címet, három Király Kupát és négy Bajnokok Ligáját – nyert, mielőtt az al-Szaddhoz igazolt. Visszavonulása után a katari csapat vezetőedzője lett, a tavalyi szezonban kupákat nyert az alakulattal, és veretlenül lett katari bajnok.

Xavi a spanyol válogatottban 133-szor lépett pályára, 2010-ben világbajnokságot, 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnokságot nyert.

 

Borítókép: EPA/Alejandro Garci­a

További tartalmak