Musorujsag
Élő Eredmények
×

Szabályok nélkül csapat sincs – Xavi rövidebbre fogja a gyeplőt a Barcánál

Szabályok nélkül csapat sincs – Xavi rövidebbre fogja a gyeplőt a Barcánál

m4sport.hu | B.P.
Spanyol lapértesülések szerint első lépései egyikeként szigorít a csapatnál érvényben lévő szabályokon a Barcelona új vezetőedzője, Xavi.

„Szerintem az első és legfontosabb, hogy helyretegyük a szabályokat, és tartsuk magunkat hozzájuk. Csak akkor beszélhetünk értékekről, tiszteletről és hozzáállásról, ha ez már megvan. Ugyanis ha nincsenek szabályok, akkor csapat sincs”idézte a Football Espana a hétfőn bemutatott vezetőedzőt.

A fenti nyilatkozat alapján a 41 éves szakember nem maradéktalanul elégedett a fegyelemmel és a csapatnál folyó munkával, és a spanyol sajtó már azt is tudni véli, milyen szabályokat, intézkedéseket hoz, hogy javítson a helyzeten.

  • Nincs több utazgatás a meccsek között: sarkítva Piqué-szabálynak is nevezhetnénk, hiszen a 34 éves védő – nem egyszer a vezetőség kifejezett kérése ellenére, akár meccs előtti napon is – rendszeresen utazgat magángépével üzleti, illetve magánügyben.
  • Több idő eltöltése az edzőközpontban: ezek szerint nemcsak a fegyelemmel, az elvégzett munka mennyiségével sincs megelégedve.
  • Nincs több egyéni edzés: lásd az előző pontot, magyarán, ha edzeni akarsz, akkor a társakkal tedd az edzőközpontban, ne otthon egyedül.
  • Az egészségügyi szolgáltatások javítása: rendszeresen visszatérő probléma a csapatnál a sok izomsérülés, jelenleg tíz játékos maródi (állítólag az orvosi stáb két tagjának már meg is köszönte a munkát).
  • A játékstílus nem alku tárgya: magyarázni sem kell, a vezetőedző dönt a taktikáról, a posztokról és az összeállításról. Punktum.
  • A közösségi média használatának szigorítása: a játékosok ne a telefonjaikon lógjanak állandóan, ne posztoljanak felelőtlenül, illetve nyilván olyat se, ami hátrányosan érintheti a csapatot és annak hangulatát.
Borítókép: Barcelona, 2021. november 8. Xavi Hernández, az FC Barcelona spanyol labdarúgóklub új vezetőedzője a bemutatásán a barcelonai Camp Nou Stadionban 2021. november 8-án. MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia

További tartalmak