Musorujsag
Élő Eredmények
×

A City 10 percet készült a United elleni manchesteri rangadóra

A City 10 percet készült a United elleni manchesteri rangadóra

m4sport.hu | Szidor György
Guardiola az ellenfél taktikája alapján akarta az utolsó edzést tartani, de ezúttal nem tudta, mivel készülhet Solskjaer.

Az angol labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában a Manchester City 2-0-ra nyert a városi rivális United otthonában. Az eredmény nem mutatja meg igazán, mekkora fölényben játszott a City a találkozón.

“A meccs előtti napon általában taktikai edzést végzünk, az ellenfél játéka alapján” – magyarázta Kevin de Bruyne, a Manchester City középpályása a “MidMid” podcastban.

A belga középpályás elismerte, edzője Pep Guardiola gyakran tudja, hogyan fog játszani az ellenfél, de ezúttal tanácstalan volt. “Nem tudjuk, hogyan fognak játszani. Majd meglátjuk” – mondta Pepe és 10 perc után abbahagytuk az edzést” – elevenítette fel de Bruyne a történteket.

Az AS spanyol lap cikkéből kiderül, mivel a United két fordulóval korábban súlyos vereséget szenvedett a Liverpooltól, Guardiola nem tudta, hogy négy vagy öt védővel állnak fel, esetleg gyémánt alakzatú középpályával, vagy csak három középpályással.

A találkozón aztán a szerencse is a City mellé állt, miután már a 7. percben előnybe kerültek egy öngóllal, és végül simán nyertek.

Borítókép: De Bruyne a United elleni rangadón. MTI/EPA/Peter Powell

További tartalmak