Musorujsag
Élő Eredmények

Elképesztő öngól okozta Oroszország vesztét, a horvát válogatott kijutott a világbajnokságra

Elképesztő öngól okozta Oroszország vesztét, a horvát válogatott kijutott a világbajnokságra

m4sport.hu/MTI | Szerző: Sz.V.
A horvát labdarúgó-válogatott 1–0-ra legyőzte Oroszországot a labdarúgó világbajnoki selejtezők 10., azaz utolsó fordulójában, így csoportelsőként kvalifikálta magát a 2022-es vb-re.

Az európai föderáció H csoportjában az utolsó fordulóra maradt a döntés, Oroszország kétpontos előnnyel utazott az előző világbajnokságon ezüstérmet szerző horvát válogatott otthonába, azaz Zlatko Dalic együttesének mindenképpen győznie kellett az egyenes ági kvalifikációhoz.

Ennek megfelelően Modricék az első pillanattól kapujuk elé szegezték a csoport listavezetőjét, összesen tízszer annyi lövést eresztettek meg, mint az oroszok. A vendégek vesztét azonban mégsem a horvát támadások, hanem a spliti stadion nedves talaja okozta, hiszen a 81. percben egy megcsúszott beadás a menteni igyekvő Kudryashov térdéről pattant a bal alsó sarokba.

A horvát válogatott ezzel a rendkívül szerencsés találattal, de összességében megérdemelten harcolta ki a világbajnoki részvételt, míg Oroszország az utolsó percekben kényszerült pótselejtezőre.

A csoport másik két mérkőzésén Szlovákia idegenben ütötte ki Máltát, Szlovénia vékony győzelmet aratott Ciprus ellen.

Világbajnoki selejtező 2022, H csoport:
Horvátország–Oroszország 1–0 (0–0)
Málta–Szlovákia 0–6 (0–3)
Szlovénia–Ciprus 2–1 (1–0)

A csoport végeredménye: 1. Horvátország 23; 2. Oroszország 22; 3. Szlovákia 14; 4. Szlovénia 14; 5. Ciprus 5; 6. Málta 5.

Borítókép: EPA/STR

További tartalmak

Kapcsolódó hírek