Musorujsag
Élő Eredmények

Michael Owen kiszeretett a válogatott meccsekből San Marino kiütése miatt

Michael Owen kiszeretett a válogatott meccsekből San Marino kiütése miatt

m4sport.hu | Szerző: B.P.
A világbajnoki és Eb-selejtezők átszervezését szorgalmazza Michael Owen, miután az angol válogatott kedden tíz gólt rámolt be San Marino kapujába.

A háromoroszlánosok – többek között Harry Kane 15 perc alatt szerzett mesternégyesével – már az első félidőben átgázoltak a miniállam később emberhátrányba kerülő válogatottján, amelyre végül tízet számoltak 90 perc alatt.

Azt gondolta volna az ember, hogy örömmel nézte a fölényes angol győzelmet a Liverpool egykori klasszisa, ám saját bevallása szerint inkább elvette a kedvét a válogatott meccsektől. Sőt, egyenesen értelmetlennek nevezte a selejtezők felét.

„Hirtelen kiszerettem a válogatott meccsek nézéséből, a nagy tornákat leszámítva. De szerintem sok ember így van ezzel. A selejtezőmeccsek felének semmi értelme. Átszervezésre van szükség” – panaszkodott Twitter-oldalán a 89 válogatott meccsén 40 gólt szerző korábbi támadó, az viszont nem világos, hogyan alakítaná át a kvalifikációt.

Megoldást éppenséggel a Manchester United legendája, Roy Keane sem kínált, de azért ő is élcelődött egy sort a San Marinó-iakon.

„Sajnálom őket. Minden tekintetben nagyon gyengék voltak. Nem szabadott volna egy pályán lenniük Angliával. Vajon mit mondhat nekik a szövetségi kapitányuk a meccsek előtt? Hogy »gyerünk srácok, meg tudjuk csinálni«? Szívszorító lehet minden mérkőzésen vereséget szenvedni” – így az edzői munkát megmondóemberségre szakkommentátorságra cserélő ír.

A magyarokkal azonos csoportban szerepelt angol válogatott veretlenül, +36-os gólkülönbséggel (39-3) végzett az I jelű hatos élén, amelyben a magyar válogatott a negyedik, San Marino pont nélkül az utolsó helyen zárt.

Borítókép: EPA/ETTORE GRIFFONI

További tartalmak