Musorujsag
Élő Eredmények
×

A lengyel-magyar is a vb-selejtezők legnagyobb meglepetései között

A lengyel-magyar is a vb-selejtezők legnagyobb meglepetései között

m4sport.hu | Szidor György
A németek hazai veresége és a portugálokat pótselejtezőre küldő szerb siker is ott van a listán.

Véget értek az európai selejtezők a 2022-es katari labdarúgó világbajnokságra. Már csak a pótselejtezők vannak hátra, a fennmaradó 3 helyért 12 csapat van versenyben.

A Gracenote sportelemző cég közzétette, melyek voltak a selejtezőcsoportok legváratlanabb eredményei. Az öt “bombameglepetés” között helyet kapott a zárófordulóban játszott lengyel-magyar találkozó is, melyen 2-1-re nyert Marco Rossi együttese. Sajnos ez a meccs számunkra már tét nélküli volt, addigra ugyanis eldőlt, nem sikerült továbbjutni a csoportból.

A listán természetesen helyet kapott az Észak-Macedónia márciusban aratott duisburgi győzelme, hiszen a németek húsz év után először veszítettek hazai pályán vb-selejtezőt, a több korábbi, illetve jelenlegi NB I-es játékossal felálló együttessel szemben.

De ugyanúgy ott van Luxemburg írországi győzelme, valamint a skótok ausztriai sikere. Ez utóbbinak is köszönhető, hogy Skócia pótselejtezhet, az osztrákok pedig nem értek oda a csoport második helyére, ezzel valamennyire hozzásegítve a magyar együttest, hogy az NL kapcsán esetleg pótselejtezőt játszhasson.

Az ötödik a szintén az utolsó fordulóban játszott portugál-szerb összecsapás, amely a egyenes ági továbbjutásról döntött. A meccsen a hazaiaknak a döntetlen is elég lett volna, de végül a szerbek Mitrovics 90. percben szerzett góljával nyertek és kint vannak a vb-n, míg Ronaldóéknak pótselejtezniük kell a katari részvételért.

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak