Musorujsag
Élő Eredmények
×

Messi elszámolta magát

Messi elszámolta magát

m4sport.hu
Az argentinok kijutását jelentő hazai döntetlen után kiderült, hogy a fejszámolás nem tartozik Lionel Messi erősségei közé.

Az argentin labdarúgó-válogatott azután jutott ki a jövő évi katari világbajnokságra, hogy gól nélküli döntetlent játszott az őri rivális brazil csapattal, a chileiek pedig kikaptak Ecuadortól a dél-amerikai selejtező 14. fordulójában.

Az argentin–brazil iksz után Messi nyilatkozatából az derült ki, nem tud arról, hogy már biztosították a részvételüket a 2022-es tornán. „A legfontosabb, hogy nem kaptunk ki és hogy egyre jobban fejlődünk. Remélhetőleg a következő fordulóban bebiztosítjuk a kijutásunkat, már nagyon közel vagyunk hozzá” – mondta a Paris Saint-Germain 34 éves sztárja.

A tízcsapatos dél-amerikai selejtezőből az első négy helyezett jut ki a világbajnokságra, az ötödik pedig interkontinentális pótselejtezőt játszhat. A második helyezett Argentína előnye jelenleg 12 pont a negyedik Kolumbiával és az ötödik Peruval szemben. Messi valószínűleg abból indult ki, hogy mivel még pont 12 pont szerezhető a hátralévő mérkőzéseken, az argentinok matematikailag még visszaeshetnek a pótselejtezős ötödik helyre. Csakhogy a hatszoros aranylabdás azzal nem számolt, hogy Kolumbia és Peru a következő fordulóban éppen egymással játszik, így mindketten nem szerezhetik meg a maximális 12 pontot.

Borítókép: Lionel Messi (Fotó: EPA-EFE/JUAN IGNACIO RONCORONI)

További tartalmak