Musorujsag
Élő Eredmények
×

Balotelli: Ha Mancini hívna, gyalog is elindulnék Törökországból

Balotelli: Ha Mancini hívna, gyalog is elindulnék Törökországból

m4sport.hu
A balhés játékos három éve szerepelt utoljára a válogatottban, akkor már Mancini volt a kapitány.

Az olasz labdarúgó-válogatott a világbajnoki selejtezősorozat utolsó két fordulója előtt remek helyzetből várta a hajrát, de előbb otthon 1-1-es döntetlent játszottak a svájciakkal, majd az utolsó körben Észak-Írországban gól nélküli döntetlennel zártak. Így végül Svájc mögött csak a második helyen zárták a csoportot és pótselejtezőre kényszerültek.

Roberto Mancini, az Európa-bajnok válogatott szövetségi kapitánya a nehéz helyzet ellenére változatlanul hisz abban, hogy együttese kiharcolja a jövő évi katari világbajnokságon való részvételt.

Ehhez most egy korábbi játékosa is segítséget nyújtana. Mario Balotelli ugyanis arról álmodik, hogy visszatér az olasz válogatottba a márciusi rájátszására. A football-italia információi szerint a hét elején Balotelli testvére, Enock azt mondta, hogy a korábbi válogatott játékos ideális lenne a mostani együttesbe, Balotelli pedig megerősítette, arról álmodik, hogy visszatér a nemzeti csapatba.

Mario Balotelli, a Manchester City cseréje  beszélget Roberto Mancinivel, a Manchester City vezetőedzőjével, miután kiállították az angol labdarúgó-bajnokság első osztályában játszott Liverpool-Manchester City mérkőzésen. (MTI/EPA/Lindsey Parnaby)

Jól érzem magam az elmúlt két és fél évben. Úgy érzem, készen állok arra, hogy visszatérjek a válogatottba. Gyalogosan is elindulnék Törökországból ha Mancini hívna. Nagyon jó kapcsolatom van vele, mindig is az volt. Csak azt kell elmondania, mit akar tőlem, hogy visszatérhessek a válogatottba, és én megteszem” – fogalmazott a balhéiról is elhíresült támadó.

Tisztában van vele, jelenleg még nincs olyan állapotban, hogy a válogatott hasznára legyen. „Márciusig van időm a csúcsra jutni. Nem azért vagyok itt, hogy panaszkodjak, amiért nem hívnak. Nem vagyok messze a legjobb állapotomtól, de még dolgoznom kell” – mondta Balotelli, aki a nyáron csatlakozott az Adana Demirsporhoz, és 13 meccsen öt gólt szerzett Törökországban.

A 31 éves játékos utolsó válogatott meccsét 2018-ban játszotta, akkor 1-1-es döntetlent értek el Lengyelország ellen a Nemzetek Ligájában. A játékos és a jelenlegi kapitány korábban az Internél és a Manchester Citynél dolgozott együtt. Négy évvel ezelőtt Olaszország szinte nemzeti tragédiaként élte meg, hogy 1958 óta először nem sikerült kijutnia a vb-re, akkor a pótselejtezős párharcban ugyanis a válogatott elbukott a svédekkel szemben

Borítókép: Mario Balotelli, EPA/FILIPPO VENEZIA

További tartalmak