Musorujsag
Élő Eredmények
×

Fernando Santos lemond, ha Portugália nem jut ki a katari világbajnokságra

Fernando Santos lemond, ha Portugália nem jut ki a katari világbajnokságra

m4sport.hu | H. K.
Fernando Santos, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lemond, ha a nemzeti együttes nem tudja kvalifikálni magát a 2022-es katari világbajnokságra.

 

Portugália a hétvégén óriási meglepetésre hazai pályán 2–1-re kikapott Szerbiától a világbajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában, így a szerbek 20 ponttal a csoport élén zártak, míg Fernando Santos együttese 17 ponttal a második helyre szorult, amivel eldőlt, hogy Cristiano Ronaldóéknak pótselejtezőn kell kiharcolniuk a katari részvételt.

A nem várt blama után a helyi sajtó sem kímélte a csapatot, s szégyennek titulálta Portugália szereplését, sokan pedig még Fernando Santos szövetségi kapitány pozícióját is megkérdőjelezték. Azóta maga Santos is reagált a távozását követelő hangokra – a szakember önként mond le, ha az alakulat elbukik a folytatásban.

„Azon a napon, ha nem sikerül teljesítenem egy célkitűzést, önként megyek majd. Egyelőre azonban egyetlen elvárást tekintve sem vallottunk kudarcot, mindent teljesítettünk” – idézi a zerozero.pt a portugálokkal 2016-ban Európa-bajnokságot, 2019-ben pedig Nemzetek Ligáját nyerő trénert.

„Noha nem jutottunk ki egyből a világbajnokságra, de hányszor is szorultunk pótselejtezőre? Nincs miről beszélni. Nem bukunk el, de ha úgy alakul, magam állok ki, és lépek le. Egységesek vagyunk, ami a céljaink elérését illeti. Az elmúlt években hullámzó volt a csapat, és mivel az utolsó meccseink nem voltak jók, mindenkiben negatív kép maradt meg. Az újonnan beépített játékosokkal rendszert váltottunk, 4–3–3-as felállásban játszunk, ebben viszont nem mindig volt meg a stabilitás. Mindenesetre ez a társaság már elért nagyszerű dolgokat, gondolok például a Nemzetek Ligája-győzelemre. Biztos vagyok benne, hogy megoldom az előttem álló feladatot, megtalálom a módját, hogy a játékosaim nyugodtak maradjanak és megmutathassák, mit tudnak. Kétségem sincs afelől, hogy ott leszünk a katari világbajnokságon.”

 

Borítókép: EPA/MARIO CRUZ

További tartalmak