Musorujsag
Élő Eredmények

Pochettino elhagyná a PSG-t az MU kedvéért – sajtóhír

Pochettino elhagyná a PSG-t az MU kedvéért – sajtóhír

m4sport.hu
Egybehangzó brit sajtóértesülések szerint Mauricio Pochettino nyitott arra, hogy elhagyja a Paris Saint-Germaint és elfoglalja a Manchester United megüresedett menedzseri pozícióját.

A BBC úgy tudja, hogy az argentin tréner nagy megbecsülésnek örvend az Old Traffordon, ő pedig nem maradéktalanul elégedett a helyzetével a PSG-nél, ahol tulajdonképpen csak az első csapat edzőjeként számítanak rá, minden lényeges döntés a sportigazgató, Leonardo hatáskörébe tartozik. A 49 éves trénernek a Tottenhamnél eltöltött öt év alatt több beleszólása volt a klub dolgaiba, ráadásul úgy tudni, hogy szeretne visszatérni a Premier League-be, már csak azért is, mert amíg ő egy párizsi hotelben lakik, a családja Londonban él.

Az argentinnak a hírek szerint nem tetszik a PSG játékospolitikája sem. Lionel Messi, Kylian Mbappé és Neymar révén ugyan szupersztárok alkotják a keretet, de a csapatnál nincs egyensúly, balhátvédből például túlkínálat van, és a kapus Gianluigi Donnarumma nyári szerződtetése sem tűnt feltétlenül szükségesnek. Ezek a kérdések Leonardo hatáskörébe tartoznak, Pochettino legfeljebb tanácsokat adhat.

A lap szerint a párizsi klubnál sem feltétlenül bánnák, ha Pochettino szezon közben távozna, a katari klubtulajdonosok ugyanis köztudottan nagy tisztelői a jelenleg munkanélküli Zinédine Zidane-nak – akinek neve egyébként szintén szóba került az MU-kispad kapcsán.

Ole Gunnar Solskjaer (Fotó: MTI/AP/Rui Vieira)

A Sky Sports szintén arról számolt be, hogy Pochettino nem zárkózna el a manchesteri lehetőségtől, az Old Traffordon pedig ő az első számú kiszemelt. Gary Neville, a csatorna szakértője és az MU korábbi védője biztos abban, hogy az argentin elhagyná a PSG-t az MU kedvéért, ha felkérnék.

A Manchester United vasárnap jelentette be Ole Gunnar Solskjaer távozását, a helyét átmenetileg Michael Carrick veszi át, aki eddig is tagja volt a szakmai stábnak. A nemzetközi sajtó szerint Pochettino és Zidane mellett az esélyesek közé tartozik még a jelenleg az Ajaxot irányító Erik Ten Hag és a Leicesternél dolgozó Brendan Rodgers is, amennyiben pedig a klub ideiglenes edzőben gondolkodik a szezon végéig, akkor a jelenleg Katarban dolgozó Laurent Blanc vagy a Newcastle-től november elején menesztett Steve Bruce lehet a „befutó”.

A PSG 14 forduló után 11 pont előnnyel vezeti a francia bajnokság tabelláját, a Bajnokok Ligája A csoportjában pedig egy pont hátránnyal második a Manchester City mögött. A manchesteriek a Bajnokok Ligája csoportkörében négy forduló után továbbjutó helyen állnak, a Premier League tabelláján viszont csak hetedikek, miután szombaton 4–1-re kikaptak a Watford otthonában.

Érdekesség, hogy a PSG szerdán éppen az MU városi riválisa, a Manchester City vendégeként lép pályára a Bajnokok Ligájában, a meccset az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

Borítókép: Mauricio Pochettino (Fotó: EPA/Caroline Blumberg)

További tartalmak