Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: közel ezer konténer alkotja a katari vb teljesen szétszerelhető stadionját

m4sport.hu/MTI | Szerző: Sz.V.

Hivatalosan is bemutatták a 2022-es katari világbajnokság nyolc stadionját, melynek legkülönlegesebb darabja egyértelműen a dohai 974 Stadion. A Perzsa-öböl partján álló aréna teljesen egyedi, hiszen szállítókonténerekből áll, így a vb-k történetében az első olyan létesítmény, amely teljesen szétszerelhető – s pontosan ez a sors vár rá a jövő évi világeseményt követően.

A nem mindennapi név sem véletlen, hiszen a 40.000 fő befogadására alkalmas stadiont pontosan 974 darab szállítókonténerből tették össze, a szám pedig Katar hívókódja is egyben.

A frissen átadott versenyhelyszín tesztmérkőzését november 30-án tartják, amikor az Arab-kupa nyitómeccsén Szíria és Egyesült Arab Emirátusok csap össze. A 2022-es világbajnokságon hat találkozót rendeznek benne, közte az egyik elődöntővel és a bronzmérkőzéssel is.

A torna előkészületeiről Nasszer al-Hater egy évvel a megnyitó előtt, a katari vb szervezőbizottságának főigazgatója nyilatkozott: „Az összes aréna elkészült, és reményeink szerint időben és teljes egészében végzünk a kapcsolódó közlekedési és egyéb infrastrukturális fejlesztésekkel is” – fogalmazott al-Hater.

A jövő évi katari tornát november 21. és december 18. között rendezik öt város nyolc stadionjában. A főváros, Doha három pályát is ad a vb-nek, köztük az egyetlen régi építményt: a hetvenes évek közepe óta használt, időközben azonban teljesen átépített-felújított Kalifa Nemzetközi Stadiont.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A forrófejű osztag, a tizenegyesölő és a Pelét idéző Böde – Hétvégi hősök
A Mezőkövesdnél tovább él a Supka-varázs, de ehhez kellett a Zalaegerszeg rossz helyzetkihasználása is, Demjén Patrik rászolgál a tizenegyesölő címre. A Puskás Akadémiát utolérte a végzete a Paks képében, míg néhány játékosnál elszakadt a cérna, Horváth Ferencet pedig nem igazán éltették csapata 2-0-s vezetésénél sem. Lássuk az OTP Bank Liga 13. fordulójának emlékezetes pillanatait!
Magyar futball