Musorujsag
Élő Eredmények
×

Videó: Klopp keményen beleállt a szerinte szavait kiforgató újságíróba

Videó: Klopp keményen beleállt a szerinte szavait kiforgató újságíróba

m4sport.hu
Jürgen Klopp, a Liverpool labdarúgócsapatának menedzsere a legutóbbi sajtótájékoztatóján keményen kiosztott egy újságírót, aki szerinte szándékosan kiforgatta a szakember szavait.

A sztori hátteréhez néhány nappal korábbra kell visszamennünk: a német trénernek az egyik újságíró a hiányzókkal kapcsolatban megemlítette, hogy legközelebb már csak márciusban lesz válogatott szünet, mire Jürgen Klopp – az elmondása szerint ironikusan – azzal reagált, hogy „Ó, azért lesz januárban egy kisebb torna”. A szakember ezt természetesen az Afrikai Nemzetek Kupájára értette, ami miatt több kulcsjátékosa, így például Mohamed Szalah és Sadio Mané is hetekig hiányozni fog majd a Liverpool keretéből.

Szerdán, a „vörösök” Porto elleni sikere utáni sajtótájékoztatón már egy másik újságíró szegezte a trénernek az állítást.

„Az előző sajtótájékoztatón az ANK-t csak kis tornaként jellemezte. Úgy gondolom, hogy ez sértés a résztvevő játékosokra nézve, de a szurkolókra, sőt, az egész afrikai kontinensre nézve is az” – jegyezte meg az újságíró, amire Klopp feldúltan reagált.

„Nem, még csak megközelítőleg sem gondoltam ilyesmire, nem állt szándékomban kis tornaként beszélni az ANK-ról, mint ahogy a kontinenst sem kicsinyíteném le. Amire én gondoltam, hogy sok ember ezt hiszi, és ha megnézed a teljes sajtótájékoztatót, akkor ha megfelelően akarod értelmezni, fogod is. Arról volt szó, hogy márciusig már nem lesz válogatott szünet, amire én azt mondtam, hogy »Ó, azért lesz egy kis torna januárban!«. Én nem arra gondoltam, hogy az ANK apró esemény lenne, hanem ironikusan megjegyeztem, hogy ó, azért még lesz ez is! Egy nagy torna. A legjobb játékosainkat elveszítjük az ANK miatt.” 

Az újságíró kontrázott: „Nem mondhatod, hogy kis verseny.”

Klopp erre szemmel láthatóan már idegesebben válaszolt.

„Sajnálom, nem ez az anyanyelvem, nem beszélek anyanyelvi szinten, de ha ki akarod forgatni a szavaimat, akkor bármikor megteheted. Tudom, hogy sosem gondolnék az ANK-ra így, és hogy őszinte legyek, nem értem, miért gondolod ezt (rólam), mert sosem mondanék ilyet, de ez van. Egyáltalán nem állt szándékomban ilyeneket mondani, te fújtad ezt fel. Őszintén, ez egyáltalán nem menő.”

 

Borítókép: EPA/Peter Powell

További tartalmak