Musorujsag
Élő Eredmények

Már nem Dárdai Pál a Hertha vezetőedzője

Már nem Dárdai Pál a Hertha vezetőedzője

m4sport.hu | Szerző: Kun Dániel
A német élvonal 14. helyén álló Hertha hivatalos oldalán közölte hétfő délelőtt, hogy azonnali hatállyal szerződést bontott magyar vezetőedzőjével, Dárdai Pállal.

A közlemény szerint a jelenlegi helyzet elemzése után jutottak a következtetésre, a legjobb, ha elköszönnek a vezetőedzőtől. Hozzátették, asszisztensei, Andreas Neuendorf és Admir Hamzagic sem folytatják a munkát.

Az új vezetőedző a 47 éves Tayfun Korkut lesz, aki korábban a Hannover, a Kaiserslautern, a Bayer Leverkusen és a Stuttgart élén tevékenykedett.

Legutóbb 2018-ban vállalt edzői megbízatást, akkor a Stuttgartot irányította: 22 meccsen átlagosan 1,64 pontot szerzett, ami nem volt elég állása megtartásához.

2018. januárjában vette át a stuttgartiak irányítását, nagyot hajrázva a hetedik helyen végzett csapatával. Az ősz viszont nem indult fényesen és 2018. október elején elbocsátották a török szakvezetőt.

A kinevezett vezetőedző szerződése az idény végéig szól.

„Szeretnénk megköszönni Dárdai Pál munkáját. Nehéz helyzetben vette át az együttest és tartotta bent a Bundesligában a nehezítő körülmények ellenére” – mondta Fredi Bobic, sportigazgató.

„Tayfun Korkutot szerettük volna utódjául, hogy új impulzusokat és ötleteket hozzon. Tayfun a múltban megmutatta, nemcsak egy csapat stabilizálásában, hanem fejlesztésében is kiváló tudásának, elhivatott munkájának és a futballról alkotott nézeteinek köszönhetően” – beszélt elismerően Dárdai utódjáról a berliniek sportigazgatója.

Dárdai 2021. januárja óta töltötte be második alkalommal a vezetőedzői posztot, 31 mérkőzésen irányított, melyeken átlagosan 1,23 pontot szerzett az együttes.

A 2021/22-es szezonban a Hertha 13 bajnokin 4 győzelmet, 2 döntetlent és 7 vereséget számlál, legutóbb október 23-án, a Mönchengladbach ellen szereztek három pontot, azóta négy fordulóban maradtak nyeretlenek. A hétvégén fájó döntetlent értek el az Augsburg ellen: az ellenfél a 97. percben egyenlített.

Az iksszel Dárdaiék nem tudtak lélegzetvételnyi előnyhöz jutni a kiesés elől menekülők sorában, így csupán egy ponttal előzik meg a már osztályozós, 16. helyen álló hétvégi ellenfelüket.

Arról egyelőre nem tudni, hogy Dárdai marad-e egyáltalán a berlini klub kötelékében és visszatér az utánpótlásba, ahogy azt korábban is tette.

Borítókép: EPA/RONALD WITTEK

További tartalmak

Kapcsolódó hírek