Musorujsag
Élő Eredmények
×

Svájci karanténszabály miatt költözhet az MU BL-meccse az Old Traffordról

m4sport.hu | Sz.V.
Hivatalosan a Manchester United lesz a Young Boys elleni találkozó pályaválasztója, de a koronavírus Omikron-variánsa kérdésessé tette a mérkőzés valódi helyszínét.
Az Old Trafford (Fotó: EPA/Peter Powell)

Könnyen elképzelhető, hogy nem Manchesterben, az Old Trafford Stadionban rendezik meg a Manchester United–Young Boys Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést a jelenleg érvényben lévő szabályozás miatt – írja a BBC. A dél-afrikai Omikron-mutáns felbukkanása miatt szigorítottak a svájci beutazási direktívákon, így tíznapos karanténba kell vonulnia mindenkinek, aki beutazik az Egyesült Királyságból az országba – ennek értelmében a Young Boys futballistáira is hosszú izoláció várna, ha Angliában lépnének pályára.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) egyelőre keresi a megoldást a problémára, de jelenleg komoly esély mutatkozik rá, hogy a találkozót semleges helyszínen, Nagy-Britannián kívül kell megrendezni. A BBC hozzáteszi, ha az összecsapást nem az Old Traffordon játsszák, több millió fontos bevételkiesést jelenthet a manchesteri klub számára.

A Manchester United már biztosan csoportelső a legrangosabb európai kupasorozat F jelű kvartettjében, a Young Boysnak azonban – az MU elleni hazai sikernek is köszönhetően – kulcsfontosságú lesz a záróforduló a tavaszi folytatás szempontjából.

Európa-szerte egyre több országban jelentenek be szigorításokat, az osztrák lezárás miatt a Rapid Wien–West Ham EL-meccset zárt kapuk mögött játszották le, ahogyan Hollandiában sem fogadnak már nézőket a stadionok.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek