Musorujsag
Élő Eredmények

Ferguson: Nem Keane volt a legjobb kapitányom

Ferguson: Nem Keane volt a legjobb kapitányom

m4sport.hu
Sir Alex szerint manchesteri pályafutása legjobb kapitánya az a Bryan Robson volt, aki nem csak a legtovább viselte a karszalagot, de egyedüli döntésekre is képes volt.

Sir Alex Ferguson 26 évig irányította a Manchester United labdarúgócsapatát, ezalatt számtalan csapatkapitánya volt. Többek között Steve Bruce, Eric Cantona, Roy Keane, Gary Neville és Nemanja Vidic is viselte a karszalagot.

Sokan úgy vélik, a 90-es évek második felének kapitánya, Roy Keane lehetett a kedvence. A skót szakember azonban Bryan Robsont tartja a legjobbnak azok közül, akikkel együtt dolgozott. Robson 1982 és 1994 között 12 évig volt a Vörösök kapitánya, jelentős szerepe volt abban, hogy az 1990-es években kialakuljon az MU hazai dominanciája.

Könnyű volt a választás, hogy ki volt a legjobb kapitányom. Szerintem a Unitednél töltött időszak alatt ő volt a legjobb játékos. A játékosok szerették őt, hallgattak rá és amúgy is ő volt a leghosszabb ideig szolgáló kapitány az én időmben” – mondta Ferguson a klub honlapján.

Ő volt az egyetlen kapitányom, aki képes volt úgy dönteni a pályán, hogy nem kellett felém néznie” – mondta Robsonról, aki már ékezése előtt, már Ron Atkinson idejében is csapatkapitány volt.

Borítókép: Fotó: skysports.com

További tartalmak