Musorujsag
Élő Eredmények

Lewandowski mégis megkaphatja az Aranylabdát

Lewandowski mégis megkaphatja az Aranylabdát

m4sport.hu
Az Aranylabdát odaítélő France Football főszerkesztője nem tartja kizártnak, hogy Robert Lewandowski visszamenőleg megkaphatja a koronavírusjárvány miatt 2020-ban nem kiosztott elismerést.

A francia szaklap idei szavazásán Lionel Messi nyert, a végeredmény miatt napok óta sokan fejezik ki nemtetszésüket, mondván, a Bayern München lengyel gólvágója jobban megérdemelte volna a labdarúgás legrangosabb egyéni elismerését.

Az argentin győztes köszönőbeszédében felvetette, hogy mivel tavaly egyértelműen Lewandowski volt a legjobb, reméli, a Franca Football megtalálja a módját annak, hogy odaadja neki a díjat.

Pascal Ferré, a France Football főszerkesztője a Watson hírportálnak nyilatkozva nem zárta ki annak lehetőségét, hogy Lewandowski visszamenőleg megkapja az Aranylabdát. „Átgondolhatjuk, ugyanakkor tiszteletben kell tartanunk az Aranylabda hagyományát is, amely szavazáson alapul” – idézi a Bild a főszerkesztőt, aki egyébként állítása szerint Lewandowskira szavazott.

Borítókép: Robert Lewandowski (Fotó: EPA/Yoan Valat)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Cristiano Ronaldo: A France Football főszerkesztője hazudott rólam
Cristiano Ronaldo a hatodik helyen végzett a 2021-es Aranylabda-szavazáson. A gálán azonban nem vett részt, minek köszönhetően elindultak a távollétét megmagyarázó találgatások. A helyzet pikantériáját fokozta a France Football főszerkesztőjének, Pascal Ferrének a nyilatkozata, miszerint Ronaldo legfőbb célja, hogy több Aranylabdája legyen, mint Messinek. Az ötszörös aranylabdás még a hétfő esti díjátadó előtt reagált a francia újságíró szavaira a közösségi médiában.
Külföldi futball
Videó: az év legnagyobb hősének szólt a vastaps az Aranylabda-gálán
A ceremónia műsorvezetője, Didier Drogba megható szavakkal illette Simon Kjaert, aki az Európa-bajnokság Dánia–Finnország mérkőzésén megmentette csapattársa, Christian Eriksen életét. A gála teljes közönsége vastapssal köszöntötte a dánok (az Aranylabda-szavazáson egyébként 18. helyen végző) hősét.
Külföldi futball