Musorujsag
Élő Eredmények

Még csak december van, de Neymar már negyedszer sérült

Még csak december van, de Neymar már negyedszer sérült

m4sport.hu | Szerző: Kun Dániel
Neymar 2017-ben érkezett a Barcelonától a PSG-hez, a klub vezetősége és szimpatizánsai nagy reményekkel várták. A bizalom nem volt alaptalan, mert a brazil cselgép világklasszis játékos, viszont a francia klubnál eltöltött években számtalan alkalommal került pályán kívülre sérülései miatt.

Neymar a hétvégi, Saint-Étienne elleni bajnoki 84. percében az ellenfél becsúszása nyomán rosszul fogott talajt, és csúnyán aláfordult a bal bokája. Olyannyira, hogy hordágyon vitték le a pályáról és a mérkőzés után csak mankóval tudott közlekedni.

A klub orvosi stábja azóta tüzetesebben megvizsgálta a játékost, várhatóan hat-nyolc hetet kell kihagynia, így minden bizonnyal idén már nem játszhat.

A dél-amerikai csillag már 57 napot volt harcképtelen a szezonban, ami 99 napra nőhet, ha bebizonyosodik, a labdarúgó bokasérülése súlyos – számolt utána a spanyol AS.

Neymar négy éve játszik Párizsban, azóta minden évben volt legalább egy súlyosabb sérülése, ami nagy mértékben meghatározta a PSG esélyeit a bajnokságban, de főleg a Bajnokok Ligájában.

Kétségtelen, a két legfájóbb sérülése lábközépcsont-fájdalmai miatt voltak, 2017/18-ban és 2018/19-ben is kénytelen volt kihagyni a BL kieséses szakaszát, mindkét alkalommal a legjobb 16 között búcsúzott a francia csapat.

2019/20-ban a döntőig meneteltek, akkor a Bayern München ütötte el őket a végső sikertől, Neymar a kiesés szakaszban végig játszott. Tavaly a csoportkörben és a legjobb 16 között hagyott ki három meccset, igaz, akkor a Barcelona ellen továbbjutottak.

Egyelőre Neymar tavaszi BL-szereplése nincs veszélyben, hat-nyolc hetes kihagyása esetén január elején-közepén térhet vissza. A francia klub tájékoztatása szerint pénteken újabb információk állnak majd rendelkezésre a játékos állapotát illetően.

Borítókép: Neymart hordágyon vitték le a pályáról a hétvégi bajnokin, bokasérülést szenvedett. (Fotó: EPA/Thierry Larret)

További tartalmak