Musorujsag
Élő Eredmények

Michael Carrick elhagyja a Manchester Unitedet

Michael Carrick elhagyja a Manchester Unitedet

m4sport.hu | Szerző: Dezső Márkó
A Manchester United korábbi angol válogatott középpályása az Arsenal elleni 3-2-re megnyert Premier League-találkozó után bejelentette, lemond megbízott vezetőedzői posztjáról és elhagyja a klubot.

„A klubnál eltöltött éveimre mindig is karrierem legjobb időszakaként fogok tekinteni. Amikor 15 évvel ezelőtt ide igazoltam, a legvadabb álmaiban sem gondoltam volna, hogy ennyi trófeát fogok nyerni. Soha sem fogom elfelejteni a csapat tagjaként és az edzőként szerzett emlékeimet” -olvasható Carrick nyilatkozata az egyesület hivatalos weboldalán.

„Sok elmélkedés és mérlegelés után úgy döntöttem, ez a megfelelő idő arra, hogy távozzak. Szeretném kifejezni hálámat a játékosoknak és kiváltképp a stábnak, megtiszteltetés volt olyan csapattal együtt dolgozni, ahol hosszú ideig tartó barátságokat köthettem” -folytatta.

„Manchester United-szurkoló voltam és az is maradok. Annyi mérkőzésre fogok kilátogatni, amennyi csak lehetséges.”

Carrick 2006 és 2018 között 464 alkalommal szerepelt a Vörös Ördögök mezében, öt Premier League-trófeát és egy FA-kupát nyert, emellett pedig Bajnokok Ligája-, Európa-Liga-, és klubvilágbajnokság-győztesnek mondhatja magát.

Az edzői stábhoz 2018-ban, visszavonulása után csatalakozott, José Mourinhoval és Ole Gunnar Solskjaerrel is dolgozott.

 

Borítókép: EPA/PETER POWELL

További tartalmak

Kapcsolódó hírek