Musorujsag
Élő Eredmények

A Betis a Camp Nouban nyert – megvan Xavi első veresége a Barca kispadján

A Betis a Camp Nouban nyert – megvan Xavi első veresége a Barca kispadján

MTI
A Barcelona hazai pályán 1–0-s vereséget szenvedett a Real Betistől spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján.

A katalánokhoz edzőként visszatért Xavi két sikeres meccs után először veszített bajnoki mérkőzést, sőt hazai pályán eddig gólt sem kaptak a gránátvörös-kékek. A Betis gólját egy kontra végén Juanmi Jiménez jegyezte, aki kilenc talákozó után 11 találatnál jár a bajnoki szezonban.

Győzelmével a sevillai csapat – a Ferencváros Európa-ligás csoportellenfele – az esti összecsapások előtt feljött a La Liga tabelláján a harmadik helyre. A vendéglátóknál a balhátvéd Jordi Alba 400. mérkőzését játszotta.

A Sevilla 1-0-ra legyőzte a Villarrealt, amivel feledtette híveivel az előző fordulóban a listavezető Real Madridtól elszenvedett vereséget, és feljött a királyi gárda mögé a tabella második helyére. Igaz, ismét leszorulhat a dobogóról, mivel a szombat esti programban pályára lépő Atlético Madrid és Real Sociedad visszaelőzhet. Igaz, ehhez utóbbi együttesnek a Real Madridot kell legyőznie.

La Liga, 16. forduló:
FC Barcelona-Real Betis 0-1 (0-0)
Sevilla-Villarreal 1-0 (1-0)

később:
Atlético Madrid-Real Mallorca 18.30
Real Sociedad-Real Madrid 21.00

pénteken játszották:
Granada-Alavés 2-1 (1-0)

vasárnap játsszák:
Rayo Vallecano-Espanyol 14.00
Elche-Cadíz 16.15
Levante-Osasuna 18.30
Celta Vigo-Valencia 21.00

hétfőn játsszák:
Getafe-Athletic Bilbao 21.00

Borítókép: EPA/Alberto Estevez

További tartalmak